ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ще одна чернеча чоловіча обитель з’явиться на Закарпатті

    30 июня 2024 воскресенье
    37 переглядів

    У підполонинському селищі Дубове сьогодні діє 8 Господніх храмів. Минулого року було урочисто освячено й відкрито нову греко-католицьку церкву Пресвятої Богородиці Марії.

    Дубівські миряни добре знають і пам'ятають те, що 80 років тому у невеличкому гірському присілку Вишній Дубівець упродовж п'яти років служив Всевишньому з 10 ченцями ігумен Боголіп у тамтешньому монастирі. Потім обитель чомусь було закрито і перевезено на бедевлянську Руню, де сьогодні діє новий Іоанно-Предтеченський монастир. Отож на старій місцині вирішили збудувати новий Свято-Ільїнський монастир. На місці зведення обителі було освячено наріжний камінь, а родини Магулів, Вурстів, Чендеїв, Країлів, Бігунців розпочали закладати фундамент та мурувати стіни. «Мирянам у роботі також допомагають 6 ченців-послушників, - кажуть священики Володимир і Михаїл. - Божу службу, утреню та вечірню поки що правимо в невеличкій каплиці, де в ці дні надто людно: миряни приходять уклонитися мощам святого пастиря Амфі-лохія, привезених із Почаївської лаври...»

    Тепер на Тячівщині діють Чумалівський, Углянський, Лопухівський жіночі та Бедевлянський, Кривський, Грушівський чоловічі монастирі. Зводяться також святі чернечі обителі у Вільхівцях та Тячівці.

    Іван КОСТЕВИЧ, Тячівщина
    Закарпаття: У Грушівському монастирі проходить послух незрячий отець Пімен
    Закарпаття: У Грушівському монастирі проходить послух незрячий отець Пімен
    Дитсадок у закарпатському Перечині відтепер перебуватиме під опікою святого Климента
    Пожежники Закарпаття збудували у гірській Колочаві дерев’яний монастир. Майже без жодного цвяха!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору