ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Будапешті знову назрівають заворушення

    02 июля 2024 вторник
    35 переглядів

    У Будапешті знову неспокійно. На площі Кошута біля будівлі угорського парламенту збираються нові групи мітингувальників. Це продовження хвилі незадоволення, яка в угорській столиці спалахнула у понеділок ввечері.
    Мітингувальники погрожують новими заворушеннями і не тільки в угорській столиці, а ще й в кількох великих містах країни. Кажуть, що вони стануть продовженням акції протесту. Паралельно до центру Будапешта стягують додаткові спецпідрозділи, передає НТН.Мітингувальники ж кажуть, що заспокояться лише тоді, коли Ференц Дюрчань та його уряд підуть у відставку. Сам винуватець скандалу, який нині перебуває в Росії, заявив, що залишати прем`єрське крісло не збирається. Він також переконаний, що зможе зупинити вуличні протести. Главу уряду повністю підтримує правляча коаліція, оскільки нині не може знайти наступника Дюрчаня.

    Чиновники Євросоюзу політичну кризу в Угорщині пов`язують із надто квапливими спробами офіційного Будапешта приєднатися до зони євро.

    Ласло Ковач, єврокомісар з питань оподаткування: "Проблема угорців у тому, що вони зіткнулися з бюджетним дефіцитом, високою заборгованістю. Хоча уряд нещодавно і презентував програму порятунку – що робити з дефіцитом, і як знизити борги. Власне, порятунок полягає у тому, щоб нарешті запровадити цю програму. Спалення машин, урядових приміщень, вандалізм на телецентрі цьому не допоможуть".

    Натомість незалежні оглядачі мають іншу точку зору. Появу компромату на чинного прем`єра Угорщини вони пов`язують із спробами опозиції домогтися перемоги на муніципальних виборах, запланованих на 1-е жовтня.

    Це вже факт, що завдяки скандалу опозиційна партія лише за вівторок випередила правлячі сили на 11% у рейтингу популярності.

    Громадян України серед поранених під час штурму телецентру в Будапешті немає – заявляє вітчизняне Міністерство закордонних справ.
    Прем'єр Угорщини не має наміру йти у відставку у зв'язку з антиурядовими безпорядками

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору