ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Угорщина обіцяє усунути проблеми з визнанням офіційних документів, виданих в Україні

    18 апреля 2024 четверг
    65 переглядів

    Угорщина обіцяє усунути непорозуміння з окремими відмовами посадовців цієї держави визнавати офіційні документи, видані в Україні, зокрема, свідоцтв про народження, про шлюб і таке інше.

    Як повідомили ForUm’у в прес-службі Мінюсту, про це заявив міністр юстиції Угорської Республіки Йожеф Петретєї за підсумками зустрічі з міністром юстиції України Олександром Лавриновичем, яка відбулася в рамках офіційного візиту українського міністра до Угорщини 25-27 жовтня.

    Лавринович акцентував увагу угорського колеги на тому, що протягом 2004 року зафіксовано близько 100 скарг українських громадян на дії окремих посадовців Угорщини, які вимагали легалізувати офіційні документи, видані в Україні. Лавринович повідомив міністра юстиції Угорщини про те, що на сьогодні є прецедент, в результаті якого громадянин України довів в судовому порядку порушення своїх прав.

    В ході офіційної зустрічі міністрів юстиції України і Угорщини було визнано, що вимога легалізації офіційних документів у відносинах двох країн є прямим порушенням норм міждержавного Договору між Україною і Угорською Республікою про правову допомогу в цивільних справах в частині, який відміняє таку необхідність на території сторін.

    Найближчим часом Міністерство юстиції України передасть фактичні матеріали з даного питання угорському Мінюсту. За кожним виявленим випадком порушення норм міждержавної домовленості Міністерством юстиції Угорщини будуть вжиті відповідні заходи.

    ForUm

    В Україні з дводенним візитом перебуває військова делегація Угорської Республіки
    Жители западного региона Украины с удовлетворением восприняли решение Владимира Путина отменить загранпаспорта для въезда в Россию
    Громадянам Росії стане легше їздити до Польщі

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору