ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: 8 родин колишніх військових залізничників можуть опинитися ...на вулиці!

    29 июня 2024 суббота
    24 переглядів

    Обіцяні ще у дев’яностих роках квартири вони чекають і досі. А поки доводиться мешкати у бараках, часто не пристосованих для життя, куди військових поселили тимчасово. Прискорити процес отримання нормального помешкання вони вирішили через суд, повідомляє "НТН".Родина військового пенсіонера Олександра Погорілого проживає у напівпідвальному приміщенні уже дванадцятий рік. Сім’ю поселили сюди ніби тимчасово, через відсутність місць у гуртожитку для військовослужбовців.

    Нині троє дорослих туляться в тісній кімнаті. Банне приміщення слугує їм за кухню.

    Олександр Погорілий, пенсіонер залізничних військ: «Как МЧС года четыре, может, пять посрезали это все, потому что это туалет, а теперь - кухня. Это я не шучу, это стопроцентный туалет».

    Олександру Володимировичу командування залізничних військ обіцяло дати квартиру ще наприкінці дев’яностих минулого століття. У 2004-му сказали, що мешкатиме родина у 23-ій квартирі новобудови в Ужгороді.

    Та вже на початку 2005-го рішення скасували. Залізничні війська перейшли з-під опіки Міноборони до Міністерства транспорту.

    Держспецтрансслужба каже, пенсіонери не підпадають під розподіл квартир будинку, який належить уже не військовим.

    Олександр Погорілий, пенсіонер залізничних військ: «Согласно статьи 37 Жилищного кодекса Украины, на которую они посылаются, мы как пенсионеры имеем полное право оставаться в той очередности там, где я состоял, в той организации, которая строила, в которой я состоял».

    Сергій Рибак, пенсіонер залізничних військ: «Залізничне управління обіцяло нам у цьому будинку квартиру. Був акт № 82 від 7 липня 2004, де вони нам розподілили квартиру. А на даний час не дають квартиру і всіма способами стараються у нас цю квартиру забрати».

    Командир Чопської частини не охоче коментує ситуацію з виділенням помешкань своїм старшим колегам.

    Олег Паламарчук, командир ВЧ Міністерства транспорту Т 0300: «Справу по квартирам веде міський суд, міжрайонний веде. Як тільки буде всьо ясно, так буде всьо ясно».

    Нині таких безквартирних родин пенсіонерів залізничних військ в Ужгороді вісім.

    Держспецтрансслужба запропонувала колишнім військовим звернутися до Міноборони за вирішенням житлової проблеми. Ставати заново у чергу за квартирою пенсіонери не захотіли. Тепер шукають правди у суді.
    Ужгород: Домой — через ...окно!
    Ужгородский бизнесмен отрезал соседей от водопровода!
    Ужгород: Стартова ціна старих трикімнаток — 50000 у.о.!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору