ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородські перевізники піднімуть ціну на проїзд?

    01 июля 2024 понедельник
    41 переглядів

    Місцеві органи влади та самоврядування мають погоджувати тарифи з врахуванням їх обґрунтованостіУжгородські перевізники наполягають на ціні 1 грн. 50 коп. за проїзд!

    Що стосується питання подорожчання вартості громадського транспорту у зв’язку з ростом цін на пальне, то Антимонопольний комітет заявляє, що подорожчання проїзду в маршрутках, на чому наполягають перевізники, не має економічного підгрунтя. «Відсутність належного контролю за реалізацією та обліком проданих приватними автоперевізниками квитків не дозволяє визначити обґрунтованість тарифів на проїзд» , — ідеться в повідомленні прес-служби АМКУ. Натомість це сприяє тінізації ринку перевезень, розвитку корупції та недоотриманню платежів, які можна було би спрямувати на компенсацію пільгового проїзду громадян та на підвищення безпеки перевезень, додається в повідомленні.

    «Встановлення тарифів на проїзд у автобусних маршрутках здійснюється безпосередньо перевізниками, які повинні виходити з власних виробничих витрат на надання послуг. У свою чергу, місцеві органи влади та самоврядування мають погоджувати тарифи з врахуванням їх обґрунтованості», — повідомляє «Українська правда», цитуючи повідомлення прес-служби АМКУ.

    За коментарем щодо можливості підвищення вартості проїзду в громадському транспорті Ужгорода РІО звернулося до начальника відділу промисловості, транспорту та зв’язку Ужгородської міськради Володимира Талісмана: «Питання підняття вартості проїзду в громадському транспорті якраз обговорювалося на останній комісії, — повідомив пан Володимир. — Тоді ужгородські перевізники наполягали на підвищенні до 1 грн. 50 копійок. Однак у ході аналізу було вирішено встановити ціну в розмірі 1 грн. 20 коп. Наразі триває стадія обговорення цього питання, після чого його винесуть на розгляд депутатам, але найімовірніше з 1 квітня вартість проїзду складатиме таки 1 грн. 20 коп.».

    На 500 доларів будуть штрафувати за водіння в нетверезому стані!
    Закарпатська влада "пішла в народ" врегульовувати тарифи на проїзд в автобусах приміських та міжміських маршрутів
    Ужгородська маршрутка: "Ви вже від рана п’ятдесята..!"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору