ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді під егідою ОБСЄ поговорили про гендерну рівність

    25 апреля 2024 четверг
    24 переглядів

    В Ужгороді з ініціативи Координатора проектів ОБСЄ в Україні відбувся „круглий стіл” на тему: „Забезпечення рівних можливостей у політиці”. Йшлося про питання гендерної рівності у політичній діяльності партій та блоків, актуальності та переваг політики паритету, світових стандартів реалізації такої політики.Незалежний консультант Координатора проектів ОБСЄ в Україні Віталій Жугай звернув увагу учасників на світовий досвід результативної діяльності жінок у політиці. Водночас в Україні, за словами керівниці Жіночого консультативного центру Закарпаття, депутата міської ради Марії Зілгалової, у парламенті сьогодні лише 6 % жінок, у обласній раді — 4 %, міській — 6 %. Марія Зілгалова переконана, що українські жінки готові голосувати за жінок, отже партії, які включатимуть до виборчих списків не лише чоловіків, безперечно матимуть успіх у виборців.

    Учасники „круглого столу” обговорювали прийнятий Верховною Радою Закон України „Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків”, відзначивши його як позитивний і вагомий крок на шляху суспільства до усвідомлення гендерної рівності.

    Анжеліка Крайзнер, науковий секретар Закарпатської філії Інституту стратегічних досліджень навела висновок вчених, згідно з яким жінки є набагато активними виборцями, аніж чоловіки. „Вирішивши зайнятись політикою, — каже А.Крайзнер, — жінки вступають до чоловічого світу і вимушені грати за правилами, встановленими чоловіками, набувати їхніх рис, а це сподобається не кожній жінці”. Саме тому жінок в українській політиці — меншість. Анжеліка Крайзнер порадила партійцям не обмежуватися у співпраці з жінками одноразовими акціями до свят, а активно залучати жінок до спільної роботи, що неодмінно додасть голосів на виборах.
    В Ужгороді презентували фільм про батьківські обов’язки жінок і чоловіків
    Середня зарплата жінки в Україні становить 65% від чоловічої
    На Закарпатті обговорювали шляхи застосування гендерного підходу в практиці державної служби
    В Ужгороді обговорено актуальні проблеми жіночого бізнес-руху

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору