ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Віктор Янукович: "Мені не потрібен пост прем'єр-міністра ціною ганьби і зради наших виборців!"

    26 июня 2024 среда
    35 переглядів

    Президія політради Партії регіонів заявляє, що партія не сприймає тиску і шантажу достроковими виборами в ході переговорів рамках ініційованого Президентом "круглого столу". Партія регіонів розглядала "круглий стіл" "як можливість рівноправного діалогу антикризової коаліції з "Нашою Україною" заради об'єднання українського народу, стабілізації політичної ситуації, зростання економіки і добробуту людей", наголошується в заяві президії політради, обнародуваної увечері в суботу.

    Позиція "Нашої України" на переговорах свідчить, про те, що "політична сила, що отримала на виборах менше 14 % голосів виборців і має лише 80 місць в парламенті, поставила мету нав'язати можливій коаліції в широкому форматі свою ідеологію і керувати більшістю", наголошується в заяві. "При цьому як інструмент тиску використовувалися відвертий шантаж і залякування достроковими виборами. Така позиція - це тупик", - підкреслює керівництво Партії регіонів, пише "Інтерфакс-Україна". Керівництво партії незадоволено тим, що була "поставлена умова - фактично відмовитися від своєї партійної програми, яка була підтримана більшістю виборців". Партійці вважають, що "програму національної єдності, програму економічного зростання і поліпшення якості життя наших людей нам запропонували замінити декларативними гаслами, які повністю скомпрометували себе за останні півтора року, привели до загострення політичної і економічної ситуації в країні".

    Позиція партії за наслідками консультацій така: "Такий шлях ми рішуче відкидаємо. Ми не прийнятний торги, як форму політичного діалогу. Будь-які загрози розпуску Парламенту є порушенням не тільки Конституції і законів України, але і відступом від фундаментальних основ світової і європейської демократії".

    Партія вважає, що "будь-які неконституційні дії лише загострять політичну кризу в країні, а відповідальність за це повністю ляже на президента України". Керівництво партії підкреслює, що "антикризова коаліція, що налічує 240 народних депутатів, створена в повній відповідності з Конституцією України і регламентом Верховної Ради готова до формування професійного коаліційного уряду. У Президента залишилося три дні для виконання свого конституційного обов'язку - внесення кандидатури Віктора Януковича до парламенту".

    Один з лідерів "Партії Регіонів", депутат Євгеній Кушнарьов в інтерв'ю каналу «1+1» вечором у суботу заявив,

    що, не дивлячись на попередні консультації з "Нашою Україною", Партії регіонів на "круглому столі" намагалися нав'язати в ультимативній формі формулювання по ряду принципових питань, "в такій редакції, яка півтора роки тому вже розколола Україну".

    Кушнарев назвав три спірні позиції: "Ми не заперечуємо проти співпраці з НАТО, але вирішувати питання вступу в НАТО може тільки український народ на референдумі, нас же намагаються примусити підписатися під формулою договору про вступ України в НАТО. Російська мова: нам намагаються нав'язати формулу, при якій російська мова і далі тягнутиме все більш жалюгідне існування, ми за рівноправність української і російської мов. І, нарешті, нам пропонують йти до Європи, взагалі забувши про існування Росії. Ми ж пропонуємо щоб в тексті була згадка і ясна позиція про добросусідські відносини і продовження переговорів про ЄЕП".

    За словами депутата, Партія регіонів готова шукати компромісні формулювання положень універсала, і продовжувати переговори, якщо позиція їх політичної сили буде врахована.

    Депутат процитував слова лідера партії і фракції Віктора Януковіча, сказані їм на політраді: "Мені не потрібен пост прем'єр-міністра ціною ганьби і зради наших виборців. Для мене не те, що згодиться на таке прем'єрствування навіть слухати це принизливо. Прем'єрство для мене не мета, а засіб. Мета для мене - об'єднання України, поліпшення життя кожної української сім'ї, і щоб мир поважав нас".
    В.Янукович закликав депутатів почати співпрацю "з чистого аркуша"
    Олександр Мороз: Верховна Рада не підкориться незаконному указу про роспуск
    Адам Мартинюк: Президент не повинен продовжувати тяганину з висуненням кандидатури Віктора Януковича на посаду прем'єр-міністра
    Партия регионов заявляет о подготовке масштабных провокаций под ее символикой в Киеве

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору