ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Адам Мартинюк: Президент не повинен продовжувати тяганину з висуненням кандидатури Віктора Януковича на посаду прем'єр-міністра

    29 июня 2024 суббота
    28 переглядів

    Перший віце-спікер парламент Адам Мартинюк вважає, що Президент не повинен продовжувати тяганину з висуненням кандидатури Віктора Януковича на посаду прем'єр-міністра. Таку думку він висловив під час сьогоднішнього брифінгу, передає ForUm. «Я був одним з тих, хто писав Конституцію, вносив до неї зміни і я добре пам'ятаю, звідки з'явилися в ній «15 днів». Ми написали цю норму для того, щоб зробити неможливою тяганину з боку Президента, ми чітко визначили, що протягом 15 днів він має внести цю кандидатуру», - відзначив Мартинюк.

    Він вважає, що 15 днів, протягом яких Президент має внести кандидатуру прем'єра, потрібно відлічувати з 7 липня.

    Мартинюк прогнозує, що вже найближчим часом журналісти зможуть брати інтерв'ю у нового глави уряду, проте, коли саме це може відбутися, він не уточнив. Мартинюк вважає, що питання про те, з якого моменту треба відраховувати 15 днів, які є у розпорядженні Президента для висунення кандидатури прем'єра, має вирішувати Конституційний суд, якого на сьогоднішній день немає. У цьому контексті віце-спікер відзначив, що в перехідних положеннях Конституції є 6-й пункт, який у відсутність Конституційного суду надає Верховній Раді тлумачити Конституцію і закони, «тому я не виключаю, що Верховна Разу пославшись на 6-й пункт перехідних положень Конституції, може дати тлумачення щодо того, яку дату вважати початком відліку».

    Він також підкреслив, що парламент не хоче вступати в конфронтацію з главою держави, «тим більше, що, не дивлячись на зміни в Конституції у Президента залишилося чимало повноважень».

    ***

    6-й пункт перехідних положень Конституції передбачає наступне: «Конституційний суд України формується згідно з цією Конституцією протягом трьох місяців після її вступу в дію. До створення Конституційного суду України тлумачення законів здійснює Верховна Рада України».

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору