ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як правильно діяти у надзвичайних ситуаціях?

    20 апреля 2024 суббота
    39 переглядів

    Про це читайте у новому фаховому посібнику, підготовленому колективом курсів цивільної оборони Закарпатської області. Призначення видання — допомогти керівникам та заступникам потенційно небезпечних підприємств, представникам органів державної влади, які мають відношення до урядування у сфері цивільного захисту, тобто попередження виникнення можливих надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

    Як повідомив “UA-REPORTER.COM” перший заступник начальника управління МНС у Закарпатській області Іван Гелебан, потреба у виданні “Методичних рекомендацій...” виникла у зв’язку з докорінними змінами, що торкнулися системи цивільного захисту. Наріжним каменем цих змін став Закон України “Про правові засади цивільного захисту”, з прийняттям якого було необхідно переосмислити вже існуючу нормативну базу. Для цього й було задіяно фахівців у сфері цивільного захисту, які працюють на курсах Цивільної оборони. Основним завданням, яке ставили перед собою упорядники – це полегшити сприйняття всіх змін, запроваджених останнім часом новітніми нормативними документами у сфері цивільного захисту. Тим паче, що докорінних змін зазнало й саме поняття цивільний захист, яке сьогодні є системою організаційних, інженерно-технічних, санітарно-гігієнічних, протиепідемічних та інших заходів, які здійснюються центральними і місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування з метою запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій, які загрожують життю та здоров’ю людей.

    Запропоновані “Методичні рекомендації...” містять деталізований виклад дій керівників органів самоврядування в разі підвищення ступеня готовності системи цивільної оборони, а також інформація про сили та засоби, які вводяться для ліквідації можливих надзвичайних ситуацій, якщо рішення про надзвичайний стан приймає голова Закарпатської облдержадміністрації.

    Окрема мова про сигнали оповіщення Цивільної оборони та дії у відповідності з оголошеними сигналами. З ним варто ознайомитися не лише фахівцям Цивільного захисту, а й пересічним громадянам.

    Де є лихо, там не обійтися без паніки. Зменшити її прояви серед населення до мінімуму вам допоможуть підрозділи посібника „Прояви паніки”, „Психологія поведінки людей в екстремальних ситуаціях”, „Психологічна готовність”.

    Потурбувалися упорядники й про вартість книжки. У порівнянні з більшістю сучасних видань його вартість зовсім невелика й трохи перевищує три гривні (придбати її можна в місті Ужгород на вулиці Собранецькій 147, б). Головне, як вважають в Управлінні МНС України в Закарпатській області, щоб книжка дійшла до читача.
    Аби стихія знову не застала закарпатців зненацька…
    В Закарпатті МНСники провели рейд руслами річок

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору