ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

За 9 місяців ц.р. на Закарпаття надійшло медобладнання на загальну суму 7 млн. 108 тис.грн.

    24 апреля 2024 среда
    60 переглядів

    Цьогоріч упродовж дев'яти місяців на Закарпаття надійшло обладнання вітчизняного та іноземного виробництва на загальну суму 7 млн. 108 тис. гривень. Як повідомив "UA-Reporter" начальник управління охорони здоров'я Закарпатської облдержадміністрації Роман Шніцар, нещодавно медики регіону отримали чергову партію, до складу якої входить 97 комплектів 33 найменувань новітньої апаратури загальною вартістю 5 млн. 700 тис. гривень.

    Згідно з розподілом обладнання, виділеного Міністерством охорони здоров'я України за кошти Державного бюджету, всі обласні та районні лікувально-профілактичні заклади отримали сучасну апаратуру, яка дозволить проводити і на рівні районних лікарень якісне обстеження та лікування пацієнтів.

    Навіть для людини, не обізнаної з тонкощами лікувального процесу, перелік апаратури засвідчить значимість державної допомоги медицині Закарпаття. Для реанімаційних відділень надійшло 38 пульсоксиметрів (приладів для дослідження роботи серця хворого у реанімаційному відділенні) та 2 реанімаційно-хірургічні рафи, наркозно-дихальний апарат, систему обігріву пацієнта на операційному столі, доплерівську систему для акушерської діагностики, апарат штучної вентиляції легенів, 3 портативні незалежні від електромережі відсмоктувачі, фототерапевтичну систему з трансілюмінатором. Новий інкубатор для виходжування недоношених немовлят та дітей з вродженими вадами і перинатальними патологіями надійшов до Хуста, а системи обігріву новонароджених - до обласної дитячої лікарні м.Мукачева, Ужгородської ЦМКЛ та Виноградівської райлікарні.
    На Закарпатті вживають заходи проти СНІДу

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору