ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатцы получили реальный шанс на венгерское гражданство (ВИДЕО)

    28 апреля 2024 воскресенье
    77 переглядів
    С первого января в Венгрии вступил в действие "Закон о двойном гражданстве"

    С первого января в Венгрии вступил в действие "Закон о двойном гражданстве". Он существенно упрощает процедуру получения гражданства. На него может претендовать человек, даже не живущий в этой стране. Главное - доказать свои венгерские корни.

    Чтобы получить венгерское гражданство, нужно немного - предоставить документы, которые подтверждают либо венгерское происхождение, либо венгерское гражданство ближайших предков.

    Тилла Нодь, ведущий консул Генерального консульства Венгерской республики в Ужгороде (2007-2010):

    - Во-первых, на венгерское гражданство может рассчитывать тот, кто не был судим и против кого не идет уголовный процесс. Во-вторых, претендент должен владеть венгерским языком, и, в-третьих, у него должны быть венгерские корни.

    Принимать документы будут не только местные советы в Венгрии, но и дипломатические учреждения за границей, в Украине это - венгерские консульства и посольство.

    Марина Коваль, кореспондент:

    - Правда, для того, чтобы получить венгерское гражданство сначала нужно отказаться от украинского, ведь у нас двойное гражданство запрещено.

    Но, похоже, закарпатцев это не остановит. Узнав об упрощении процедуры получения гражданства, многие семьи подумывают о том, чтобы уехать за границу. Муж Наталии - венгр. Семья часто ездит в соседнее государство. Пока - отдыхать и за покупками.

    Наталия, жительница Ужгорода:

    - Професія мого чоловіка у Будапешті оплачується у разів 15 більше, тобто, якщо у нього тут офіційна зарплата коливається у межах 3-4 тисяч гривень,то там, зі знанням, бодай таким, на рівні кухонному, як ми говоримо угорською мовою, він може заробляти зі своєю спеціальністю інженера біля 5 тисяч євро.

    Социологи посчитали: на получение венгерского гражданства могут претендовать около сорока процентов населения Закарпатья. Ведь до 1944 года эта территория входила в состав Венгрии. А это значит, что ближайшие предки многих закарпатцев были гражданами соседнего государства.

    Федор Шандор, директор Карпатского центра полинговых исследований:

    - На сьогоднішній день можна чітко сказати, що особи, у яких дідусь, бабуся чи інші близькі родичі жили до 1944 року на території колишнього Угорського королівства, вони мають претендувати на подачу документів на подвійне громадянство.

    Оправдаются ли прогнозы о возможном массовом выезде жителей Закарпатья, станет понятно уже весной. По новому закону решение о предоставлении гражданства будет приниматься в течение трех месяцев.

    Марина Коваль, Юрий Ковалев, "Подробности".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    счас уси ромале уидут до нередьхозо.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    счас уси ромале уидут до нередьхозо.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    >- Правда, для того, чтобы получить венгерское гражданство сначала нужно отказаться от украинского, ведь у нас двойное гражданство запрещено.

    Стоили бы законы своего государства знать, перед тем, как интервью раздавать. %) Украина - европейская страна, и двойное гражданство в ней не запрещено.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    З ЦИМИ УКРАІНСЬКИМИ ПОРЯДКАМИ , ХОТЬ КУДИ ПОДАЛЬШЕ ВІД ЦІЕІ КРИМІНАЛЬНОІ УКРАІНИ

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    кандалы из черного железа везде на планете тяжелее золотых...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Прошу прощения ...Задумался, не Остап Бендер а СТЕПАН БАНДЕРА ! Ище раз извиняюсь ...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Андрiко Любка - Я богема Закрпатська . Больной ты мой человечек ! На Украине сотни тысяч людей имеют гражданство России ! В том числе половина депутатов Верховной Рады тоже гражданы России или какой-нибудь экзотической страны - и ничего ! И если поляки рано или поздно поступят также как венгры и румыны , так вы галичане, продадите сразу горячо любимую Украину, как ваш герой Остап Бендер !

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    галлы под Греком раком не Галлы, не путайте палец с иксом и игреком

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "06.01.2011 (16:40) / Андрійко Любка Я - богема Закарпатьська"
    Изучи внимательно в коментах, а потом подумай стоит ли гадить. Ты мне "срань", напоминаешь психически неуравновешенную галицийскую "революционерку" Фарион. Таких как ты и людьми то называть как-то не с руки.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Для злорадствующих, пугающих, страшчающих и прочих отморозков, которым гражданство Венгрии не светит по причине их генетической ущербности.

    "Серед іншого, слід зазначити, що чинним законодавством України не передбачено ні автоматичної втрати громадянства України громадянином, який набув громадянство іншої держави, ні юридичної відповідальності за набуття громадянства іншої держави. Крім цього, закон не встановлює жодних термінів щодо зобов'язання такої категорії громадян оформити вихід з громадянства України після отримання іноземного громадянства."

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Иду искать книгу Энико Сий - самоучитель венгерского языка
    пока знаю только ЭДЬ КЕТТУ ГАРОМ - П____ЕЦ ВСЕМ МАДЯРАМ

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    НУ ЭТИ МАДЬЯРКИ И СТРАШНЫЕ
    та что в паспорте особенно
    Киевлянки красивее

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    запах генетики. держись своих, с милой и в шалаше Рай...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    зато мудрее....у вас все нации страшные -зато живут в сто раз лучше,а вы умные и красивые и живете в дерьме....кичитесь не известно чем.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    На киевлянок ты в Украине не заработаешь!))

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Проблемы никакой нет. Эта фишка только для мадяров, и еще для небольшого чила аферов. Украинское законодательство и простота процедуры получения укр. гражданства еще проще и легче.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Плюс дуже жирный 1)Можу полетіти в Лондон на фотьбол, олімпіаду вадь на роботу де платят фунтами! 2)Можу полетіти до кумы в Бостон вадь до брата в Торонто!3) Можу провестися з сімйов в Мілан на шопінг по аутлетам, вадь поплысти на Тенеріфе чи до кума в Португалію! 4)Прага-Краков-Братіслава-Вена тай з Унгвара я у Пешті за ТРИ часа чим погано!!! Мінус один мадяр (НЕ НАШ) коли у нас продає хыжку вать квартиль яка оцінена в БТІ май дорого як 400,000 гриваку має заплатити у пенсійну яму 30%! Найду мінусы ще, та допишу ,а я йду на мадяры ся покуплю в бурштийнах.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Из Унгваря у Пешты за три часы не упалит, бо гатарь задовбашся переходити

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Я тобі скажу один великий мінус.Подвійне громадянство це є грубим порушенням законодавсва України,і як за тебе взятись,то отримаєш не Мілан з Бостоном і Прогою, а камеру 2х3 на території України,закони котрої ти порушуєш,будучи її громадянином.От така весела пісня.Закон один для всіх.Хочем громадянство Угорщини-відмовляємся від України,в нас подвійне не передбачине.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    >Подвійне громадянство це є грубим порушенням законодавсва України,

    Уважаемый, Вы бы, может, законы бы почитали, перед тем как согражданам сроки вешать. Например, нет никаких юридических санкций при получении второго гражданства.
    Если у Вас другое мнение по этому поводу, то пожалуйста, укажите параграфы Уголовного Кодекса, или других законом, где написано про санкции при получение второго гражданства.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    A ja tobi Ljubko szkazsu, scso ty szam odyn velykyj minusz. Veszj Szevljus za tebe ganybytyszja.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А вот это на самом "продвинутом" фашистском сайте Украины.

    Правові наслідки набуття гр-ном України громадянства Португалії

    Майдан-ІНФОРМ: 04-07-2010 18:13 // URL: http://maidan.org.ua/static/news/2010/1278256408.html

    У зв'язку із зверненнями громадян України щодо правових наслідків набуття громадянином України громадянства Португалії, Посольство України вважає за необхідне звернути увагу на таке.

    Відповідно до статті 4 Конституції України, в Україні існує єдине громадянство. Стаття 2 Закону України «Про громадянство України» в редакції від 18.01.2001, дає визначення принципу «єдиного громадянства», який означає - якщо громадянин України набув громадянство (підданство) іншої держави або держав, то у правових відносинах з Україною він визнається лише громадянином України.

    Іншими словами, у випадку набуття громадянином України громадянства Португалії, за такою особою не може бути визнана належність до португальського громадянства у разі його звернення до органів державної влади, органів самоврядування, організацій різних форм власності України. Набуття громадянства іноземної держави, в даному випадку Португалії, громадянином України не тягне за собою обмеження його прав і обов'язків як громадянина України, за деякими винятками.
    Аналогічний принцип невизнання за громадянином Португалії належності до громадянства іншої держави також прописаний у португальському законодавстві.

    Чинне законодавство України не містить заборони щодо набуття або перебування громадянином України у громадянстві іншої держави, і до такого громадянина буде застосовуватися вищевказаний принцип - тобто у правових відносинах з Україною така особа визнається лише громадянином України.

    Таким чином, ситуація з одночасним перебуванням особи в громадянстві України і Португалії розглядається як наявність у особи другого (множинного) громадянства, а не подвійного, як вважають більшість громадян України, які вже набули громадянство Португалії. Існування подвійного громадянства, відповідно до чинного українського законодавства, не можливе. Подвійне громадянство означає наявність у особи громадянств двох держав, належність до яких визнається на законодавчому рівні держав, громадянином яких є особа.

    Водночас, звертаємо увагу, що можливості Посольства у наданні громадянам України, які вже набули португальського громадянства консульського захисту мають обмежений характер, оскільки, з точки зору законодавства Португалії, за такою категорією громадян не визнається належність до українського громадянства. Іншими словами, у разі звернення до Посольства громадянина України, набувшого громадянства Португалії, щодо сприяння у вирішенні спірного питання, яке виникло між ним і будь-яким органом державної влади Португалії, наприклад у випадку затримання/арешту, Посольство не зможе надати необхідну допомогу.

    Іншим прикладом є продовження терміну дії або оформлення нових закордонних паспортів для громадян України, які вже набули громадянства Португалії. У разі звернення до Посольства такого громадянина з питання продовження терміну дії або оформлення нового закордонного паспорта, такий громадянин, відповідно до вимог чинного законодавства України, має надати дійсний дозвіл на проживання (картку резиденції), у його разі відсутності, Посольство змушене буде відмовити у вчиненні консульської дії.

    Серед іншого, слід зазначити, що чинним законодавством України не передбачено ні автоматичної втрати громадянства України громадянином, який набув громадянство іншої держави, ні юридичної відповідальності за набуття громадянства іншої держави. Крім цього, закон не встановлює жодних термінів щодо зобов'язання такої категорії громадян оформити вихід з громадянства України після отримання іноземного громадянства.

    Найпоширенішим питанням громадян України, які вже набули громадянства Португалії, є питання - за яким паспортним документом України чи Португалії в'їжджати в Україну та виїжджати з України. Приймаючи до уваги норми Законів України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» та «Про громадянство України», зокрема, норму про те, що право громадянина України на в'їзд в Україну не може бути обмежено ні за яких обставин, можна дати таку відповідь. Громадянин України, який набув громадянства Португалії, може в'їхати в Україну за паспортом громадянина України для виїзду за кордон; проїзним документом дитини або посвідченням особи на повернення в Україну. Виїжджати з України, громадянин України має також за документами, вказаними вище (крім посвідчення особи на повернення в Україну) та документом, який підтверджує право такого громадянина на в'їзд до іноземної країни. З огляду на те, що громадяни України, які вже набули громадянства Португалії не мають дійсних карток резиденції, таким документом може бути паспорт громадянина Португалії.
    За повідомленням Консульства України у Португалії м. Лісабон
    Постійна адреса: Спілка українців у Португалії

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    соловки, семипалатинск,освенцим, Талергоф, Терезин... для Галла география везде родная и власть первого , второго и третьего, где-то четвертого Рима... все одно и тоже....

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А ты мне в новый год от сосны, от сосны мне от сосны от сосны
    От сосны от сосны мне, от сосны в новый год от сосны от сосны