ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатське Мукачево замість військового матиме потужний цивільний аеропорт

    29 июня 2024 суббота
    24 переглядів

    Закарпатське місто Мукачеве вже за кілька років може мати потужний міжнародний аеропорт. Його планують збудувати на базі колишнього військового аеродрому і шукають для цього інвесторів. Серед ймовірних фінансових донорів є й німецька компанія, назву якої поки не розголошують.Колишній військовий аеродром дістався у спадок громаді Мукачева наприкінці минулого року. Щоб на його місці звести сучасний аеропорт, необхідно щонайменше 30 мільйонів євро. Стартова ціна продажу удвічі менша. Серед основних вимог до потенційних інвесторів: збереження профілю, нові робочі місця, висока зарплата й розвиток прилеглої інфраструктури, повідомляє "Німецька хвиля".

    Майбутній аеропорт буде безпечнішим і набагато потужнішим за нині діючий ужгородський, переконані фахівці. Він розташований далеко за містом, може приймати і пасажирські, і транспортні літаки, має дві злітних смуги та 11 ангарів. Якщо його введуть у дію, не доведеться більше використовувати чужий повітряний простір.

    Нині, через брак місця в аеропорту Ужгорода, літаки змушені залітати на територію Словаччини. Поки що пропозицією мукачівської влади зацікавилися тільки іноземні інвестори, зокрема з Німеччини.
    На Закарпатті розроблено програму відновлення роботи колишнього Мукачівського військового аеродрому
    Чому вартість авіаквитка з Києва до Ужгорода на "Ан-24" у два боки 950 грн., або Де у світі жити краще...
    Ужгородський аеропорт прийматиме літаки з країн Європи
    Міжнародний аеропорт "Ужгород" збільшує кількість авіарейсів за кордон

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору