ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські ветсанітари не допустили до реалізації майже 3 тонни неякісного м’яса (ДОПОВНЕНО)

    29 июня 2024 суббота
    27 переглядів

    93300 осіб оштрафовано на Закарпатті за порушення ветеринарно-санітарних вимог

    За результатами ветеринарно-санітарної експертизи продуктів харчування на Закарпатті протягом 2007 року не допущено до реалізації 2,83 тони м’яса, 420 кг молока та молочних виробів, 340 кг ковбасних та кулінарних виробів. Про це вчора повідомили заступник начальника управління ветеринарної медицини Зиновій Романович та директор обласної державної лабораторії ветеринарної медицини Михайло Опаленик.

    Усього було проведено 21 805 досліджень продуктів тваринництва, у тому числі 812 експертиз м’яса. Ветеринарно-санітарну експертизу продуктів харчування в області проводять 7 державних лабораторій та 17 лабораторій санітарної експертизи ринки.

    Небезпека зараження людей через продукти тваринного походження велика, оскільки понад 150 захворювань є спільними для людей і тварин. Обласною лабораторією за минулий рік визнано непридатними до споживання 10228,6 кг харчових продуктів. За порушення ветеринарно-санітарних вимог 93300 осіб оштрафовано. Ситуація з продукцією тваринництва загострюється напередодні Великодня: на ринках з'являється велика кількість домашніх м'ясних виробів, які реалізовувати не дозволяється. Оскільки методик досліджень, які можна провести безпосередньо на ринку, немає, то гарантувати її безпечність не можна.

    Штраф для продавців неякісного м’яса - менше 10 гривень, тому ветеринари сподіваються на свідомість покупців та закликають їх не купувати харчів на стихійних ринках, особливо м’ясні вироби без відповідного клейма чи документів про проходження перевірки.
    "Чорна" контрабанда від "білих комірців"
    Ужгородські захисники тварин б'ють на сполох: у місті на очах дорослих і дітей повільно гинуть безпритульні собаки
    Закарпаття: УВАГА! Небезпечне м’ясо!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору