ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородські захисники тварин б'ють на сполох: у місті на очах дорослих і дітей повільно гинуть безпритульні собаки

    04 мая 2024 суббота
    52 переглядів

    Жителі обласного центру Закарпаття міста Ужгорода вже звертаються до різних організацій з запитаннями: чому знищують тварин у такий дикий спосіб – труять?

    Жахливу ситуацію спостерігала сьогодні зранку на території дитячого садочка ужгородка Тетяна: три собаки мертві, біля них конає четверта. Вона жадібно п’є воду, очі сльозяться, намагається піднятися на ноги, але вони її не тримають. Молода жінка отримала шок від побаченого: «Це чисто психологічний тиск на людей. До того ж, у дітей зараз карантин, вони вдома, гуляють, а тому не повинні це бачити! Це ще й небезпечно: якщо тих собак отруюють, це все виділяється, а діти їх гладять…»

    Уже тиждень містом ширяться чутки, що бездомних тварин неофіційно наказали… винищити отрутою для пацюків. Правда це чи ні, але цими вихідними й на початку тижня до редакцій всіх місцевих газет, телебачення та радіо масово звертаються люди й просять допомогти захистити тварин: буквально на кожній вулиці один чи два пси щонайменше добу чи дві конають. Голова громадської організації «Допоможи другові» Віра Романова пригадує, подібна ситуація була в середині 90-х, тоді також труїли собак надзвичайно сильною отрутою, призначеною для великої рогатої худоби: «Саме в тому й річ, що ознаки ті ж самі. Тоді тварин отруювали речовиною під назвою «Дертил». Зараз ветеринари кажуть, що цієї речовини взагалі вже немає, її не випускають уже десять років. Але я впевнена: у нас люди такі запасливі, що в когось десь ця речовина була складена…»

    Ветеринари досліджуватимуть мертвих собак на вміст отрути

    Міська влада випадки отруєння собак заперечує. нічого не знають й ужгородські ветеринари. Вони зізнаються, що про подібне чули, але наразі мусять провести розслідування. Каже начальник управління ветеринарної медицини Ужгорода Юрій Сенинець: «Сьогодні відбулося розширене засідання в обласному управлінні ветеринарної медицини спільно з членами громадської організації «Допоможи другу»», під час якого ми домовилися, щоб тварини доставити в міську лікарню. Ми відберемо патматеріал на всі захворювання, включно з отруєнням. Після лабораторної перевірки зможемо сказати, від чого гинуть ці тварини».

    Минулої п’ятниці в Ужгороді провели мітинг на знак протесту проти жорстокого поводження з тваринами. Громадські організації вже й звернулися до природоохоронного прокурора Закарпаття. Останній повідомив: певні порушення в рішенні міської влади таки є, але справі до кінця – ще далеко.

    Надія ПЕТРІВ, "Радіо Свобода"
    Ужгородці — ПРОТИ відстрілу бродячих собак шприцами з отрутою!
    Проти ЗНИЩЕННЯ собак в Ужгороді виступають захисники тварин Закарпаття
    Безпритульних собак в Ужгороді планують знищити за 2 місяці
    В Ужгороді розпочали відстріл бродячих собак. Шприцами з отрутою!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    нам не угодишь....то жалуются что собаки кусают среди бела дня, то теперь их стало жаль!Я понимаю что не таким способ их надо истреблять...но всё же!Когда утром идёшь на работу и на тебя несётся стая из 7 - 9 собак, то хочется самому взять ружьё в руки!!А дети?Да сейчас карантин, дети гуляют...а вы уверены что на вашего ребёнка не накинется собака?Если собака укусит ребёнка - это не будет для неё шоком???
    Я люблю собак.Очень.Но их в городе становится всё больше и больше.Они становятся неуправляемы.С этим надо бороться сейчас.Причём немедленно!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пусть обижаются защитники животных но собак надо отлавливать.Татьяна видела дохлых собак(согласна неприятное зрелище),но видела ли она покусаных этими бродячими собаками людей...загрызеных домашних собак на поводке...Если вам жалко бродячих собак-соберите их и за ними следите.Думаю тогда вас поддержит большинство.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ну то нехай ці розумники - так звані захисники - заберуть тих тварюк до себе до дому! Чому не хочуть?! А триндіти всі можуть.. от коли б покусали пси кого небудь із них , то мабуть вони (захисники липові)не так заспівали б..

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А де гарантія в тому, що ця отрута якою тровлять собак, не загрожує людям при контакті з твариною.Всім легко сказати забери собі або краще отруї, а допомогти ніхто не виявляє бажання.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Люди,вы же люди а не звери! Вы никогда не задумывались,почему кидаются собаки.А я один раз наблюдала,как компания подростков из 10 человек гнала собак камнями и петардами.Вы посмотрите в эти собачьи глаза голодные и бездомные!Будьте человечны,ведь это тоже создание Божье!Вместо того чтоб пнуть дворнягу,бросьте ей кусочек того,что не доели сами и вы увидите как благодарна эта псина вам будет!