ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Перші дні сусідства з Шенґеном очевидних змін в роботу прикордонного пункту "Ужгород-Вишнє Нємецке" не привніс

    27 апреля 2024 суббота
    55 переглядів

    Кілька автомобілів перед шлагбаумом на українсько-словацькому кордоні. І прикордонники і митники кажуть, що наразі змін не відчувають, працюють у звичному режимі.

    Начальник Міжнародного автомобільного пункту пропуску "Ужгород" Георгій Імедашвілі зазначив: "На даний час жодної інформації зі Словаччини щодо змін чи доповнень до діючих угод не надходило. Громадян України, які виїжджають з України до Словаччини, їдуть без перешкод, проблемних питань не вникало".

    Прикордонники й митники заявляють: від 70 до 90 відсотків громадян, які перетинають кордон в цьому пункті пропуску – жителі Словаччини. Для них візи непотрібні, бо Україна надала їм право безвізового режиму.

    А ось самі українці, яких в пункті пропуску одиниці, вже переймаються питаннями Шенґенських віз та свого майбутнього.

    33-річний ужгородець на ім’я Василь розповів, що їздить за кордон доволі часто, але зараз не знає, чи його пропустять, бо має лише польську візу: "Я боюся, що мене повернуть, не пустять. Я буду робити карточки малого прикордонного руху, вони дійсні в 50-кілометровій зоні, коштують всього 20 євро".

    Для багатьох закарпатців потрапити за кордон стане легше після отримання дозволів на перетин кордону в режимі малого прикордонного руху. Угоду про це Україна підписала з Угорщиною, а минулого тижня аналогічну парафувала зі Словаччиною.

    До "шенґенської зони" від початку сьогоднішнього дня увійшли ще 9 країн, повідомляє "Радіо Свобода".

    Список, який тепер налічує 24 члени, поповнили Естонія, Латвія, Литва, Мальта, Польща, Словаччина, Словенія, Угорщина та Чехія.
    У переддень Новорічно-Різдвяних свят на митному переході "Загонь-Чоп" на українсько-угорському кордоні традиційно зростають авточерги
    Женщины из Закарпатья после соглашения о малом пограничном движении со Словакией в Украине обещают быть в большой цене...
    Шенген упритул наблизився до західних кордонів України
    Ужгород: Міністр закордонних справ Угорщини Кінга Гьонц видала перші дозволи "малого прикордонного руху"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору