ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Завтра Ужгород залишиться без питної води?

    29 июня 2024 суббота
    26 переглядів

    Обласний центр Закарпаття через борги може залишитись без водопостачання. Енергетики погодилися відтермінувати відключення до 18-го травня. Втім, замість погашення боргів, ужгородці почали запасатися питною водою. Доживемо до четверга. Так міркують пересічні ужгородці,які вже з неділі суттєво запаслися водою. Адже чекали відключення від водопостачання усього міста в понеділок. Наразі обійшлося.

    Заборгованість міськводоканалу перед енергетиками з початку року сягнула 600 тисяч гривень.

    Населення Ужгорода боргує комунальній організації понад 700 тисяч і це найбільша частка в загальній статистиці. Бюджетні установи розраховуються повністю. Але страждають разом з добросовісними платниками.

    Мешканці:

    - Я звичайно, негативно ставлюся до цього рішення. Тому що, як правило, ми за усі комунальні послуги: за світло, воду, житло, за опалення сплачуємо регулярно і систематично і чому би я мав бути відрізаним від того за що вже сплатив і за що сплачую.

    - Дом отключать нельзя, одну семью отключать, если есть возможность можно, если они злоупотребляют.

    Водоканал немає технічної можливості поквартирного відключення боржників від водопостачання. Тому планують впровадження полтавського досвіду позбавлення користування каналізацією. Але допоки він буде вивчений і застосований на практиці, місто може опинитися на межі комунальної катастрофи.

    Юрій Омельченко, директор Ужгородського водоканалу:

    - Якщо згода буде з електриками, то борги населення за воду будемо передавати електрикам, вони будуть впливати на відключення від енергоспоживання.

    Щоб упровадити таку радикальну схему стягнення з населення боргів за воду, юристи звертаються до законодавства. Аби не виникли зустрічні претензії щодо незаконності подібних дій комунальних служб.

    Галина Ярцева, Андрій Гоцуляк, "5-й канал".
    "В Ужгороде начался дерибан первого миллиона" - депутат от "Нашей Украины"
    Надзвичайна сесія Ужгородської міської ради задовільнила "апетити" мера Ратушняка та заявила про створення політичного "симбіозу" із БЮТ, Народного блоку Литвина та Партії регіонів
    Ужгородцы, очевидно, решили, что ходить за водой с ведрами на речку Уж будет дешевле

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    A posle pervogo ijuna i s gazom dla vsej strany pi... budet