ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Жінка загинула під час пожежі на …кладовищі

    25 апреля 2024 четверг
    74 переглядів

    На Закарпатті за одну добу вогонь забрав життя двох людей. І хоча 86-річна Марія, і 52-річний Іван загинули через типові для осінньо-зимового пожежонебезпечного періоду причини – порушення правил монтажу пічного опалення та порушення експлуатації електронагрівальних приладів, однак і жінка, і чоловік, загинули за доволі незвичних обставин.

    Як повідомили “UA-Reporter” у Центрі громадських зв’язків УМНС України в Закарпатській області, 52-річного Івана близько 14:00 знайшли працівники районних електромереж, які навідалися до помешкання на вулиці Зоряній в місті Хуст, аби знеструмити будинок через хронічні несплати господаря за спожиту електрику. На подвір’ї „енергетики” помітили надто дивний запах горілого поблизу будинку, однак не вельми переймаючись цією обставиною – одразу попрямували до хати, де на кухні й побачили вже мертвого господаря.

    Тіло Івана, лежало на розжарених спіралях саморобного каміну, який він використовував для обігріву будинку. Вогонь пошкодив одяг на людині, а на обличчі були помітні первинні ознаки обвуглення, спричиненого дією високої температури. Електрики винесли тіло чоловіка на вулицю та викликали до місця інциденту оперативні служби.

    Наразі з’ясовується, чому саме загинув Іван, Не виключено, що людина потрапила на камін вже після смерті, тому наразі всі очікують остаточного вердикту працівників судової медичної експертизи. Серед ймовірних версій, розглядається і та, що людина загинула через нещасний випадок - внаслідок випадкового падіння та наступного ураження електричним струмом. Сусіди ж твердять про те, що Іван мав звичку прикладатися до чарки, тому вірогідно падіння людини могло бути спровоковане станом алкогольного сп’яніння. Однак, допоки не має висновків судмедекспертів, справа залишається відкритою.

    Пожежники, ж говорять, що з огляду на доволі жалюгідний стан електромережі у помешканні Івана та ту кількість потужних струмоприймачів, які були в будинку – кімнати опалювалися за допомогою „козлів” (саморобних камінів) на одному з яких і загинув господар – питання появи вогню у цьому будинку було тільки справою часу.

    У Закарпатському управлінні МНС „електричні” причини пожеж серед всіх інших визначені за такі, що спричиняють найбільшу кількість пожеж та найбільші збитки, а заступник начальника з наглядово-профілактичної роботи Ігор Матвійчук говорить про те, що частка пожеж, які виникають через електрику, найбільш відчутні саме взимку. На Закарпатті ж наразі відчутно похолодало, а температура вночі сягає подекуди 19 градусів морозу, тож в хід йде все, що здатне підвищити температуру бодай на один градус.

    Також через типово „зимову” причину жертвою вогню стала 86-річна бабця з села Крива Хустського району, яка попри те, ще мала де мешкати, обрала собі за домівку – господарське приміщення на місцевому кладовищі. Як пояснюють її знайомі це сталося по тому як всі рідні та близькі Марії померли. Не маючи постійних засобів для існування жінка подалася на кладовище, де, доглядаючи за могилами, заробляла собі на прожиття. Місцеві люди відплачували їжею та питвом.

    Для того, щоб жінка не замерзла взимку в господарському приміщенні нашвидку спорудили саморобну пічку. Остання змонтована з грубими порушеннями правилами пожежної безпеки (до пожежі призвело неправильне облаштування димаря) й стало фатальним для бабусі.

    Саме кладовище знаходиться на горі, тож випадкові перехожі сюди забрідають вкрай рідко. Як наслідок вщент охоплений вогнем та димом будинок помітили тільки об одинадцятій, коли від того нехитрого скарбу, який мала літня жінка та й від неї самої майже нічого не залишилося.

    За останні два дні це вже четверта пожежа в цій невеличкій області, де загинули люди, а загалом з 34-х пожеж, які сталися на сьогодні, майже кожна четверта несла з собою загибель або травмування людини. Згадуваний заступник начальника місцевих рятувальників Ігор Матвійчук, твердить, що самих тільки зусиль пожежників надто мало аби зупинити вогняну біду. Інша ж біда, на його думку, що більшість людей здогадуються про можливість попередити лихо тільки тоді, коли занадто пізно. Як наслідок – постійно зростаюча „чорна” статистика.
    Сигарета й чарочка – вбивча парочка
    За минулу добу на території Закарпаття сталося дві пожежі
    Закарпатці все частіше гинуть на пожежах
    З початку року в Закарпатті сталося 14 пожеж, на яких загинуло 4 людини

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору