ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Здійснено перевірку стану протипожежної готовності сільськогосподарських підприємств Закарпаття до зими

    30 апреля 2024 вторник
    29 переглядів

    Днями працівники управління пожежної безпеки та аварійно-рятувальних робіт МНС України в Закарпатській області здійснили перевірку стану протипожежної готовності сільськогосподарських підприємств до зими. Для цього вони обрали найбільш розвинуті в агропромисловому відношенні Ужгородський та Берегівський райони. З того часу людство вдосконалило сотні речей, однак сьогодні більшість сільськогосподарських підприємств якщо й готова дати відсіч вогню, то тільки тими самими “дідівськими” методами, якими сотні років тому користувалися наші пращури. Такий висновок напрошується після відвідин ряду господарств Ужгородщини та Берегівщини, жодне з яких не забезпечене в повній мірі первинними засобами пожежогасіння. Трохи краща ситуація у господарстві села Сюрте, де місцеві селяни плекають двісті вісімдесят вісім голів великої рогатої худоби, однак й тут протипожежний щит не виконує своєї безпосередньої місії, зберігаючись не у місці його першочергової необхідності, а у конторі адміністрації підприємства.

    Майже для всіх підприємств цієї галузі існує і проблема належного утримання електрогосподарства. Тут спостерігається чи не найбільше різноманітних порушень, кожне з яких здатне призвести до пожежі. Це і з’єднання жил проводів всупереч існуючим вимогам, і монтаж електропроводів по дерев’яним конструкціям, і відсутність захисних ковпаків на лампах. Стимулом для усунення виявлених перевіркою недоліків, мав би стати той факт, що за одинадцять місяців, пожежі у нашому краї найчастіше виникали саме через порушення правил монтажу та експлуатації електроустановок.

    Не вельми дбають у агропромислових підприємствах і за протипожежне водопостачання, тоді як майже всі вони перебувають у так званій безводній зоні, тобто місцях, де пожежним машинам доводиться гасити пожежі шляхом підвозу води. Наочним прикладом може стати підхід до вирішення цієї проблеми у товаристві “Кім” Берегівського району, де у водонапірної башти відсутня спеціальна гайка з допомогою якого авто може під’єднатися до неї та подавати воду до місця пожежі.

    Ще менш привабливо виглядало приміщення пожежного депо, де колись розташовувалася сільська пожежна команда, що забезпечувала протипожежний захист навколишніх сіл. Перевірити технічну справність пожежного автомобіля не вдалося, через те, що двері пожежного депо виявилися зачиненими на замок. Це зайвий раз нагадало, що очікувати місцевим жителям допомоги від вогню слід хіба з райцентру.

    Оглянули пожежники й приміщення охорони сільгосппідприємств. Особливо показовими є порушення виявлені в товаристві “Атак”, тільки для задокументування яких потрібна була б щонайменше година. Керівництву цієї агрофірми необхідно нагально переглянути доцільність перебування у тому приміщенні людей, бо з огляду на його протипожежний стан, очікувати пожежі слід найперше саме тут.

    Єдине, на що доводиться сподіватися, що вказані підприємства усунуть виявлені недоліки, а керівники інших – побачать свої прорахунки та забезпечать належний протипожежний стан своїх підприємств.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору