ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Антимонопольники вимагають єдиних правил для проведення пробного тестування абітурієнтів

    30 апреля 2024 вторник
    31 переглядів

    Антимонопольний комітет України хоче врегулювати порядок проведення пробного тестування абітурієнтівАнтимонопольний комітет України рекомендував Міністерству освіти і науки України та Українському центру оцінювання якості освіти нормативно врегулювати порядок проведення пробного тестування абітурієнтів. Зокрема, розробити та ввести в дію нормативно-правовий акт, який би визначав поняття, порядок та організацію надання державної платної послуги з проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання, зокрема й кореспондентського, повідомила прес-служба Антимонопольного комітету України.

    Як йдеться у повідомленні, право надавати платні послуги з проведення пробного тестування має Український центр оцінювання якості освіти, який належить до сфери управління Міносвіти, разом із дев’ятьма своїми регіональними підрозділами, а також обласні та міські інститути післядипломної освіти і суб’єкти господарювання, які уклали з Центром відповідні договори на спільну діяльність. Серед таких суб’єктів – Полтавський університет споживчої кооперації України, Запорізький інститут економіки та інформаційних технологій та ТОВ «ФАКТ». При цьому, наразі немає жодного нормативного документу щодо пробного оцінювання, який би визначав конкретну процедуру проведення такого тестування, порядок формування вартості послуги тощо. Як наслідок, поняття самої послуги незалежного оцінювання тлумачиться по-різному, застосовується різний підхід до її надання. За висновками Антимонопольного комітету, відсутність єдиних вимог до порядку організації пробного незалежного оцінювання може призвести до ущемлення інтересів потенційних студентів.

    «Чинний механізм проведення пробного тестування може негативно вплинути не лише на якість підготовки абітурієнтів до самого оцінювання рівня навчання, але й безпосередньо на його результати. Щобільше, у випускників шкіл може скластися помилкова думка щодо реального рівня знань, якими вони володіють. Саме тому запровадження єдиного нормативно-врегульованого порядку пробного тестування є вкрай необхідним сьогодні», – наголосив голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв.

    Зі свого боку, повноважний представник Українського центру оцінювання якості освіти та Міносвіти Віталій Дяченко офіційно підтвердив, що рекомендації Комітету буде виконано.

    UA-reporter.com
    Стартував запис на додаткову сесію незалежного тестування
    Тесты учеников, написанные синей ручкой, компьютер не читает

    Опубликованы ответы на тесты по математике
    Ответы на тесты опубликованы (оновлено)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору