ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Медальний скарб очікував на закарпатців у "Словацькому Раю"

    01 липня 2024 понеділок
    43 переглядів
    Закарпатці успішно виступили на Кубку «Словацького Раю».

    Вдало виступили в міжнародних змаганнях зі спортивного орієнтування на Кубок «Словацького Раю» гуртківці Закарпатського центру туризму і спорту учнівської молоді, що тренуються в мукачівському клубі «Товариш».

    Місцевість, на якій було прокладено траси, є незвичною: середня та довга дистанції проходили по горі Древенік – унікальній природній пам’ятці, де химерні скелі, немов гігантські зуби, колом оточують найбільше травертинове плато. Спринтерська ж траса проходила навколо та по території Спішського Граду – мальовничої і романтичної фортеці, однієї з найбільших у Європі. Тут було все: масивні вежі, високі мури, мощені бруківкою дороги. До слова, ця фортеця і гора Древенік є пам’ятками світової спадщини ЮНЕСКО.

    Але про турнір зі спортивного орієнтування. Результати українців радують. Серед 350 учасників з Чехії, Угорщини, Ізраїлю, Польщі, Росії, Словаччини і Швейцарії мукачівці зайняли чимало призових місць. Так, в одній з кваліфікаційних груп серед жінок на довгій дистанції та у комплексному заліку перемогла тренер мукачівського «Товариша» Ніна Расчупкіна. Серед наймолодших спортсменок (не старших 10 років) з трьох дистанцій другою фінішувала четвертокласниця мукачівської гімназії Катерина Цепурдей. Третьою у комплексному заліку серед спортсменок не старших 18 років завершила змагання випускниця ЗОШ №6 Наталія Шозда.

    У змаганнях чоловіків 20-річний майстер спорту України, другокурсник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Гжицького Олександр Касьянов переміг на довгій дистанції та, поступившись лише 35-річному Ігорю Патрашу з Банської Бистриці, зайняв друге місце у комплексному заліку.

    4 жовтня прихильники спортивного орієнтування на Закарпатті мали змогу зустрітися в Ужгороді під час традиційних змагань Кубка Костянтина Саса, які організовує обласний центр туризму і спорту учнівської молоді.

    Олександр ЦЕПУРДЕЙ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости