ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

«Відкосити» від шостої хвилі мобілізації українцям не вдасться

    26 червня 2024 середа
    27 переглядів
    В Україні стартувала шоста хвиля мобілізації

    У рамках шостої хвилі мобілізації на службу в рівних пропорціях призиватимуть військовозобов’язаних із досвідом служби, а також тих, які раніше не служили в Збройних Силах України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генштабу ЗСУ.

    Як наголошується, завдання шостої хвилі мобілізації полягає в тому, щоби забезпечити повну ротацію військовослужбовців, а також підтримати ЗСУ на високому рівні боєготовності. При цьому в Генштабі підкреслили, що особливий попит буде на фахівців для комплектування десантних військ, розвідки і танкових підрозділів, а також фахівців ремонтних спеціальностей та водіїв.

    У повідомленні наголошено, що можливість ухилення від наступної хвилі мобілізації буде виключена на 90%: «У Генеральному штабі триває створення електронного державного реєстру військовозобов’язаних і призовників. Таким чином, на 90% буде виключена можливість для ухилення від служби».

    Повідомляється, що наразі завершується підготовка проекту відповідного закону про створення реєстру мобілізованих. «Для створення цього реєстру будуть використані дані фіскальної, міграційної, прикордонної служб, а також база виборців України. Це дасть можливість реально оцінити обсяги мобілізаційних ресурсів країни», – додали в Генштабі.

    У відомстві запевнили, що вручення повістки – це ще «не квиток в АТО». Крім того, запевняють військові, що порядок означає 100% -ний призов на службу. «Повістка вручається, насамперед, для уточнення військово-облікових даних, перевірки наявності у громадянина права на відстрочку, можливості його використання в армії відповідно до його військової або цивільної спеціальності», – йдеться у повідомленні. При цьому в Генштабі заявили, що дані щодо кількості мобілізованих є закритою інформацією як складова планів з мобілізації.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    «Відкосити» від шостої хвилі мобілізації українцям не вдасться!!! Шкода! Загинуть невинні люде!

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Kíváncsi vagyok, mivel indokolják azt a jogtalanul k9telező besorozást, ami már az Ukrán "konsztitució" 21-es pontjától, a 30-ig teljes mértékben törvénybe ütközik.