ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Влада намагається демонтувати наметове містечко в Ужгороді

    30 июня 2024 воскресенье
    23 переглядів

    18 червня, о 12.00 в Ужгороді, на пл. Народній, перед Закарпатською обласною державною адміністрацією встановлено нове наметове містечко на знак протесту проти політичних переслідувань. Нагадаємо, що 15 червня близько тридцяти правоохоронців, виконуючи рішення Ужгородського міськрайонного суду, демонтували наметове містечко, встановлене ще 16 травня.

    Близько 16 години до наметового містечка було стягнуто сили УМВС, підрозділу “Беркут” та “Сокіл”, прийшли четверо судових виконавців, які зачитали жителям постанову Ужгородського міськрайонного суду від 14 червня про незаконність акції і заборону до 1 вересня проводити на цьому місці якісь масові акції 4 громадсько-політичним організаціям. Судові виконавці вимагали негайно демонтувати нове наметове містечко.

    У відповідь пікетуючі пред’явили судовим виконавцям заявку на проведення акції, яку громадська організація “Форум студентської молоді Закарпаття” (її не було серед тих чотирьох, на які поширюється заборона) подала у міськвиконком 15 червня, і документ із міськвиконкому від 16 червня, який засвідчив, що міськвиконком повідомлений про цей захід. Тобто, намети було встановлено законно.

    До жителів наметового містечка навідувалися міські чиновники та керівники ужгородської міліції. На площу було зігнано працівників житлово-комунальної сфери, підігнано вантажівки та машину з водою. Близько 20 правоохоронців разом з комунальниками зробили спробу забрати таблички, на яких написано, що намети – це власність народних депутатів.

    Лише ввечері міліція розійшлася, залишилися тільки чергові патрулі. Ніч у наметовому містечку пройшла спокійно. На даний час (післяобідня неділя) жителів містечка ніхто не турбував. Чи на довго?

    Фоторепортаж з місця події
    В Ужгороді встановлено нове наметове містечко
    Ужгород: Активісти УСДМ згортають наметове містечко на пл.Народній
    Наметове містечко в Ужгороді не здається!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Влада знищила наметове містечко !!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    наметового містечка уже нема! такого бєзпрєделу я ще не бачив!!! честь хоч комунальщикам, котрі зрозуміли, що їх штовхають на злочин та відмовилися. що залишалося робити? найняти за 50 гривень циган з вулиці. Ганьба!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Наметове містечко в Ужгороді демонтовано!
    Порушено власність народних депутатів України!

    Як ми вже повідомляли, у понеділок зранку на площі Народній в Ужгороді з'явилися ще чотири намети. Їхні "господарі" - члени Закарпатської обласної організації Українського народного альянсу.

    Опівдні близько десяти представників правоохоронних органів Ужгорода та області зробили своєрідний перепис населення двох наметових містечок. Як пояснили самі правоохоронці „для попередження провокацій”. Також додали, що „всі провокаційні моменти будуть фіксуватися документально”.

    Цікаво, що на питання журналістів, чи мають „сусіди” есдеків заявку на проведення акції, міліція відповіла „мабуть, що мають”. Ми запитали і організаторів, чи мають вони дозвіл, на що ті відповіли, що його повинні підвести їм під вечір.

    Дозволу так ніхто і не дочекався. О 12.00 за київським часом на площу прибула вантажівка міського житлово-комунального господарства, а згодом до жителів обох наметових містечок підійшло з тридцять представників правоохоронних органів. Двоє судових виконавців зачитали рішення Ужгородського міськрайонного суду від 14 травня 2004 (!) року, в якому йдеться про те, що „Ужгородській міській організації Червоного Хреста України, інформаційно-просвітницької компанії „Пора”, Щадей В.І. та іншим учасникам акції проводити маніфестації, мітинги, збори, пікетування з встановлених наметів на пл..народній,4 м.Ужгорода заборонено„. Рішення підлягало негайному виконанню.

    Учасники акції від члени Закарпатської обласної організації Українського народного альянсу так і зробили: вони швиденько склали свої намети і, отримавши чесно зароблені гроші та зітхнувши з полегшенням, що їхню місію завершено, пішли.

    Важче було судовим виконавцям у наметовому містечку Форуму студентської молоді Закарпаття: тут стояли не просто намети, а власність народних депутатів.

    На зауваження, що термін дії зачитаного судового рішення уже вичерпався, судові виконавці пояснили, що 20 червня ц.р. (вихідний!) Ужгородським міськрайонним судом було прийнято постанову про відновлення виконавчого впровадження. Таке рішення прийняв суддя Ужгородського міськрайонного суду Ціцак. Чимало питань викликав перелік організацій, яким заборонено проводити акції: у ньому жодного слова не було про Форум студентської молоді. Тим не менш, було очевидно, що і судові виконавці, і міліція, налаштовані рішуче і з площі, поки там будуть стояти намети, не підуть.

    Жителі містечка демонтажу наметів не перешкоджали, однак, на всяк випадок попередили, що намети – власність народних депутатів, а, отже, будь-яка дія щодо них тягне за собою кримінальну відповідальність: торкатися їх не можна. Розуміли це і судові виконавці, котрі час від часу йшли з площі (очевидно, радитися), потім поверталися і знову зачитували рішення суду та писали кілька актів про те, що хлопці – представники Форуму студентської молоді Закарпаття – відмовляються добровільно демонтувати намети.

    Три години тривало своєрідне протистояння. Розуміючи серйозність ситуації та можливість кримінальної відповідальності, працівники комунальних служб Ужгорода категорично відмовилися збирати намети, то ж близько 15.00 за київським часом, після чергового зачитування рішення суду та складання акту, невідома особа ( чоловік він не представився і будь-якого посвідчення не показав ні представникам наметового містечка, ні журналістам), змушував трьох представників ромської національності збирати намети. Сам він, варто зауважити, не торкнувся до жодного із них.

    На вимоги жителів наметового містечка до міліції втрутитися в ситуацію (оскільки невідомі фактично крали власність народних депутатів), ніхто (!!!) із багаточисельних представників міліції не відреагував. До речі, на площі за всіма подіями спостерігало чи не все керівництво Ужгородського відділу міліції, кілька керівників управлінь Закарпатської ОДА.

    За півгодини всі намети було скинуто до вантажівки.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ця інформація вивішена на "Обкоме" о 18.15.год. за київськом часом, вже після того, як зніщене наметове містечко: "В Ужгороде требуют не осквернять Ризаком «святое место» - тюрьму

    Сегодня рядом с палатками эсдеков у стен Закарпатской облгосадминистрации появился палаточный городок активистов «Национального альянса».

    В принципе, «националисты» также требуют освободить бывшего закарпатского губернатора Ивана Ризака, но по другой причине - у палаток «Национального альянса» установлен огромный плакат: «Освободите Ризака - не оскверняйте тюрьму!».

    В настоящее время между жителями городков случаются резкие словесные перепалки, хотя до мордобоя пока не доходило. Если же эсдеки будут себя агрессивно вести, то «националистам» помощь уже пообещали члены местной «ПОРЫ».

    Степан ЦАРЕГОРОДЦЕВ (Ужгород)"

    Пане Царегородцев, чи не здається Вам, що Ви "здали" "помаранчеву мрію" "помаранчових": есдеки мають повестися агресивно? З чого би це? Видаєте бажане за дійсне ? Правда не може бути агресивною !!! Правда зобов"язана бути поміркованою у своїх діях !!! І не сподівайтеся !!! Не дочекалися агресії й застосували безпредел ?!?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Наметові містечка не якась "ноухау" для м. Ужнорода. Згадаймо рухівців (1990-1991), Ратушняка (1997), врешті-решт - нашистів та есдеків - недавні осінь та зима.Але що далі? Невже не зрозуміло місцевим і центральним панам і підпанкам, що далі вже хібащо барикади? Широкому загалу - глибоко по цимбалах усі ці бандитські "різнобарвні" розборки. Де -де, а в Закарпатті вже давно зрозуміли - доля простих людей і для тих учорашніх "рожевих", і для теперішніх "морковно-помаранчевих" - на тридцять третьому місці... Про них згадують лише , як про "електоральне м"ясо"! Дочекається наше "панство", що виборці пошлють усі ці "політичні сили" туди де Макар телят на пас, а на наступні вибори - просто не прийде!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Аналітику у 1997 голодували під ОДА ВЕТЕРАНИ ВІЙНИ В АФГАНІСТАНІ

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Слухай ти Свідок хренов! У вашему сраному городку взагалі не було пікетувальників. Купа палаток та троє дітей?! Якщо б дісно за вами були люди, які захищали вашу банду, ніхто б не зміг знести городок. А так ви прости КЛОУНИ нікому не потрібні. А таблички смішних нардепів з цирку зачепіть собі на сраку, може тоді вас за неї не будуть чепати в СІЗО.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "Помаранчеві" циніки дуже швидко забули, що саме вони посяли "наметовий вітер" осінню минулого року. Атепер пожинають "наметові бурі"... У народі кажуть: "вашим же салом та по вашій же морді!"