ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські мисливці ...за квартирами

    29 июня 2024 суббота
    48 переглядів

    Днями гостем Ужгородського прес-клубу ринкових реформ стала навіть не настільки конкретна людина, як ситуація. Мирослава М. через кілька днів із двома дітьми може опинитися на вулиці.А початок цієї історії звичний: чоловік забрав жінку з дітьми жити до себе додому, але невдовзі важко захворів. Розуміючи, що становище його безнадійне, він дарує Мирославі житло. Однак після похорону виявляється, що на квартиру претендує сестра померлого. Суд виносить невтішне для Мирослави рішення про виселення. Жінці немає куди йти, вона звертається до суду з проханням бодай відстрочити виселення. В цьому їй відмовляють.

    На жаль, на зустрічі не було головного персонажа — самої Мирослави, до якої в журналістів виникло багато питань. Тї інтереси представляли Мирослав Гулянич, колега потерпілої, на очах якого все це діялося, і Ярослав Глагола, голова Закарпатської організації "Правоза-хист, куди жінка звернулася по допомогу. Але занадто пізно, йоли вже програла всі суди.

    Власне, подібних справ у судах дедалі більшає, їх діапазон великий: від помилок, допущених спадкоємцями при оформленні документів, до відвертого шахрайства з житлом. Особливою зоною тривог стали гуртожитки, в яких люди живуть десятиліттями. Але підприємства вже не можуть їх утримувати, отож передають на баланс якогось кооперативу. Згодом новий власник виселяє мешканців на власний розсуд і смак. Прописка, як відомо, там триває тільки рік. Дуже рідко вони виграють такі суди.

    А тим часом проблем навколо житла вистачає, зарадити тут може наша уважність до свого майбутнього: при оформленні подібних документів слід продумувати все до подробиць. Бо власний дім — це ще не фортеця, його треба вміти захищати.



    Марина ЮРЧИК.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору