ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чеченці на словаки йдуть. А шлях їм ...русини торують!

    30 апреля 2024 вторник
    52 переглядів

    Фантастичну любов русинів до братнього чеченського люду зафіксувало підсумкове засідання Ужгородського міськрайонного суду, де головував О.Ціцак. Там розглядали справу наймасовішої організованої групи з переправлення нелегалів у ближнє європейське зарубіжжя. Кілька чоловік навесні та влітку минулого року взялися за «благородну» справу з організації постійного каналу для переправлення осіб чеченської національності через державний кордон України в Словаччину. Цікаво, що до складу організованої злочинної групи увійшов колишній військовослужбовець Чопського прикордонного загону, що мав конспіративне прізвисько в кримінальному середовищі «Сергій», а ще й побратими з інших регіонів — приміром, чоловік і жінка чеченської національності. Та для розплоду затесався між усіх один українець.

    Чеченці спочатку доставлялися на Ужгородщину до лінії державного кордону. Перед тим їх доправляли в Свалявський район. Починався ж український шлях на словаки в місті Білій Церкві, що на Київщині.

    На Свалявщині, перед відправкою за державний кордон, чеченцям жилося змістовно й цікаво. Тому групи не висякали. Прибутки регулярно поступали в кишені членів організованої злочинної групи. Тому вони покидати своє ремесло не збиралися. Якби не втручання Управління СБУ в Закарпатській області. Вони й змогли перегатити струмок невпинних прибутків своєю правильною діяльністю.

    А то вже в березні знахабнілі зловмисники спромоглися минулоріч переправити на територію Словаччини двадцятьох осіб.

    Винних суворо засудили і зразу звільнили, якщо вони протягом певного часу не вчинять ніякої нової біди. Також із них стягнули судові витрати за проведення портретно-ідентифікаційної експертизи в сумі 874 гривні. Думається, що після такого морального шоку та матеріальних втрат за державний кордон більше братні чеченці не підуть.

    До речі…

    Протягом 2005 року Управлінням СБУ в Закарпатській області виявлені та нейтралізовані три постійні канали для переправлення груп нелегальних мігрантів. Перший: Чечня (РФ) – Біла Церква (Київщина) - Ужгородський район – Словацька Республіка – Австрія. Другий: Москва (РФ) – Київ – Ужгородський район – Словацька Республіка – Німеччина. Третій: Чечня (РФ) –Бровари (Київська область) – Великоберезнянський район – Словацька Республіка.

    Загалом слідчим відділом були порушені дев’ять кримінальних справ, передбачених ч.3 ст.28 та ч.2 ст.322 КК України (організація незаконного переправлення громадян через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб). За вказаними матеріалами судовими органами засуджено 21 особу.

    …Днями в процесі виконання завдань, покладених на органи СБУ щодо боротьби з нелегальною міграцією, Управлінням спільно з підрозділом Державної прикордонної служби України в Закарпатській області проведена перевірка адрес тимчасового проживання в Ужгороді іноземних громадян, які звернулися в органи міграційної служби з клопотанням про надання їм статусу біженця в Україні, під час якої виявлено ряд порушень вимог ст.3 Закону України «Про правовий статус іноземців» та ст.18 Закону України «Про біженців».

    Зокрема, під час перевірки семи квартир в Ужгороді піймані 27 громадян Палестини, Іраку, Сомалі, котрі протягом тривалого часу (від одного до п’яти місяців) проживали без відповідної реєстрації у вказзаних квартирах, чим порушували чинне законодавство про іноземців.

    Для вживання заходів щодо недопущення порушень чинного законодавства з боку вищевказаних іноземців та громадян України, які надають їм свої житлові приміщення шляхом притягнення вказаних осіб до адміністративної відповідальності на відповідну адресу обласної міліції направлене відповідне інформування.

    Василь ЗУБАЧ
    Затримані "опікувалися" доставкою чеченців на Закарпаття
    В Ужгороде задержали беженцев из Чечни

    8 молдаван та 7 чеченців в омріяний закордон так і не потрапили!
    На Закарпатті затримано 28 вихідців із Молдови, Палестини і Чечні

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    при доподмоге адвоката доктора науки пана виктора Бед"я