ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Міжнародному аеропорту "Ужгород" — 60! В добрий час!

    28 апреля 2024 воскресенье
    63 переглядів

    Мандаринове деревце привітно сміється маленькими плодами з підвіконня в кабінеті директора аеропорту Олега Миколайовича ЧЕБОРАКА. Під його добрим знаком, немов за гороскопом друїдів, прямує до нових висот у прямому й переносному сенсі й наш найбільш старий в Україні аеропорт.

    Директор міжнародного аеропорту
    Директор міжнародного аеропорту "Ужгород" Олег ЧЕБОРАК.

    — З чим ви прийшли до свята? — запитую в пана Олега.

    — Найголовніше, — відповідає він, — що стабілізували виробничу діяльність, соціальні виплати. От і знову зарплатню будемо всім працівникам на 10-15 відсотків підвищувати. Це закономірно, бо заробляємо на авіарейсах усе більше. Відкриваються нові рейси. Приміром, Севастополь — Стамбул. За невисокими тарифами, — 350 гривень до Києва, а 380 — з Ужгорода до Маріуполя, — можна полетіти на літаках нового рейсу, що відкритий за програмою „«Схід-Захід». На завершальній стадії розгляду знаходиться відкриття рейсу Львів—Ужгород—Рівне—Москва... За фінансовим станом добрі в нас справи. Скажімо, в 2002 році були півтора року не виплачені зарплати і більше півтора мільйона гривень „«висіло» інших фінансових виплат державним органам. Тепер, на щастя, це — вчорашній день.

    — На кого опираєтеся в роботі?

    — На всіх. Надто багато їх, щоб називати поіменно. Головне, що ми не розпорошили потенці-ал авіаційних спеціалістів. На сьогодні в центрах зайнятості ви не знайдете штурмана чи авіаційного техніка, які розшукують собі місце праці.

    Архітектура міста просто ганебно хоче знищення аеропорту

    — Підприємство наше створене давно, — говорить Олег Миколайович, — та воно трохи в Ужгороді ніби чуже. Хоча муніципальні аеропорти в Європі фінансуються з бюджетів міст і держави. В нас не так. Злітно-посадкова смуга ремонтувалася востаннє в... 1987 році. Мало того, міський архітектор фанатично хоче закрити аеропорт. Як, цікаво, на це зреагують його рідні діти? Адже в нас найбільша в Україні відстань від обласного центру до Києва, а залізниця на швидкісні рейки стане не раніше, як через сорок років. Пан Шеба про це зовсім не думає. Навіть виділяє земельні ділянки там, де це заважає безпеці польотів. А сюди, зазначу, літають не тільки пересічні громадяни, але й інвестори. Більшу частину наших прибутків складають чартерні позачергові польоти. Прибувають ними поважні люди з Австрії, Італії, Німеччини, Польщі. Пів-Європи відвідує таким чином Ужгород і задоволені послугами аеропорту. За останні три роки оновлені аеровокзал, сектор для реєстрації пасажирів. Умови будуть поліпшуватись і надалі.

    Скористайтеся послугами нової авіакомпанії!

    Скористайтеся послугами нової авіакомпанії «„Ілліч-Авіа (Маріуполь)», яка виконує рейси за маршрутом Маріуполь — Київ (Жуляни)—Ужгород. А також в зворотному напрямку.

    До речі...

    Скажемо кілька слів про Закарпатське обласне комунальне підприємство „Міжнародний аеропорт «Ужгород». У плані історичному.

    Почалося все в 1924-му. „«Чехословацькі авіалінії», які виконували постійний рейс Прага —Кошице, запропонували продовжити цей рейс на Підкарпатську Русь. Рішення затримувалося через невизначеність з приводу того, яке місто краю, Ужгород чи Мукачево, стане столицею. Після визначення Ужгорода столицею Підкарпатської Русі міська влада з ініціативи «„Чехословацьких авіаліній» погодилася на спорудження аеродрому на західній околиці міста. Так і з’явився аеропорт на колишньому мочарному громадському пасовищі в урочищі Червениця.

    Василь ТАНАСІЙЧУК.
    Відтепер із Ужгорода до Маріуполя рукою подати...
    В Ужгородському аеропорту з’являться інтернет-таксофони?
    Міжнародний аеропорт “Ужгород” має відповідати європейським зразкам

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Зачем нам ужгородцам в центре города аеропорт?неужели для того чтобы жители чувствовали себя в постоянном страхе или опасности, что какой то кукурузник упадет им на голову?!?!?!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В центре Ужгорода находится твоя срака!
    А аэропорт находится на окраине Ужгорода!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В прошлом году, мне срочно пришлось с лететь с Москвы до Львова(хотя надо было в Мукачево). Мне объяснили, что аэродром в Ужгороде лет 10 не принимает пас.самолеты, скажу,что летели на самолете ЯК...(Это песня...)Убед.просьба с Москвы откройте рейс.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    V proslom godu letal do Kieva za 215 griven a v etom uze sebe pozvolit ne mogu, cena uze 350.A vse potomu cto Yushenko obidelsa na Pinchuka, vot i poetomu prixoditsa parovozom...
    Tak Yushenko!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Dlya choho vse peretvoryuvaty v polityku.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Вот интересно, как порт, поздравил своих ветеранов? Тех людей, кто по 20-30 лет жизни, отдали ему, в добавок к его 60-летию? Что скажет руководство?