ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді обговорили український й зарубіжний досвід економічного розвитку громад

    02 мая 2024 четверг
    54 переглядів

    19-20 червня в Ужгородському національному університеті проходила Друга підсумкова конференція "Економічний розвиток громади: український та зарубіжний досвід" Проекту економічного розвитку громади (ПЕРГ), який керується Канадським бюро міжнародної освіти та фінансується Канадською агенцією міжнародного розвитку.У відкритті та роботі конференції взяли участь заступник голови Закарпатської ОДА Василь Гоблик, ректор УжНУ Микола Вегеш, директор ПЕРГ Тоні Березовський, представниця Мінекономіки україни Тетяна Швець, ескперт проектів Посольства Канади в України Наталія Заварзіна та ін.

    Серед них і п’ятеро делегатів від Ужгородського міського Товариства ветеранів Афганської війни на чолі з місцевим координатором ПЕРГ Михайлом Чейпешом (Ужгородське міське Товариство ветеранів Афганської війни є учасником ПЕРГ і має за мету створення в обласному центрі Закарпаття Центру фізичної та професійної реабілітації для ветеранів війни).

    Мета канадського Проекту економічного розвитку громади (ПЕРГ) — зміцнити, шляхом здійснення соціальних та економічних заходів, місцеві громади, які співпрацюють із місцевою владою та малим бізнесом, використовуючи принципи і практику ефективного управління задля поліпшення якості довкілля, економічного та соціального рівня життя своїх громад.

    Завдання проекту:

    1. Підтримати і зміцнити місцеві асоціації з ровитку та підприємства, створені на основі громади та підпорядковані громаді у трьох областях України, які в подальшому будуть виступати як реплікаційні моделі для відтворення в інших регіонах.

    2. Налагодити інституціолізовану на рівні місцевих громад та на рівні вищих навчальних закладів схему підтримки ініціатив із економічного та соціального розвитку громади.

    3. Реалізувати реплікаційні мікропроекти з економічного і соціального розвитку у громадах, які беруть участь у проекті.
    В Ужгороді буде створений Центр медичної та професійної реабілітації для учасників різних воєн

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору