ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Канадці ознайомляться з економічним та ресурсним потенціалом регіону

    01 июля 2024 понедельник
    19 переглядів

    З 14 липня по 18 липня Закарпатську область відвідають голова регіону Ніагара пан Петер Партінгтон та проектний менеджер Центру Муніципальних ініціатив провінції Онтаріо пан Майкл Боггс. Цей захід є продовженням партнерства, встановленого під час навчального візиту Закарпатської делегації до Канади, який відбувся у квітні у рамках проекту Канада – Україна “Регіональне врядування та розвиток”, що реалізується Канадським інститутом урбаністики за фінансової підтримки Канадського агентства міжнародного розвитку. У навчальному візиті взяли участь заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації Володимир Гоблик, начальник головного управління з питань європейської інтеграції, зовнішньоекономічних зв’язків та туризму Ернест Нусер та регіональний менеджер проекту у Закарпатській області Наталя Носа. Під час навчальної поїздки було відзначено багато спільного між регіоном Ніагара та Закарпаттям, зазначений великий потенціал для подальшої співпраці. Під час зустрічі у сесійній залі регіональної ради Ніагара Володимир Гоблик запросив Петера Партінгтона відвідати нашу область.

    Під час перебування канадської делегації у Закарпатті відбудеться низка заходів, зокрема, офіційна зустріч з головою облдержадміністрації Олегом Гаваші та головою обласної ради Михайлом Кічковським, під час якої будуть обговорені можливі напрямки співпраці між нашими регіонами. Крім того, представникам регіону Ніагара буде запропоновано ознайомитися з економічним та ресурсним потенціалом нашої області. Гості відвідають Ужгородський, Перечинський, Свалявський, Воловецький райони та Міжгірщину.

    Заплановані також зустрічі з головами райдержадміністрацій та райрад, а також з представниками бізнесових кіл та з керівниками громадських організацій області з метою обміну досвідом щодо вирішення проблем регіонального розвитку.

    У рамках візиту у понеділок, 17 липня, облдержадміністрація та облрада в рамках проекту “Регіональне врядування та розвиток” проведуть семінар „Досвід у сфері стратегічного планування розвитку територій: виклики та можливості”. захід розпочнеться о 10.00 у малому залі (ІІ поверх). Під час семінару Петер Партінгтон та Майкл Боггс ознайомлять присутніх з можливостями та особливостями розвитку регіону Ніагара, з канадським досвідом залучення громадськості до процесу прийняття рішень, а також закарпатським та львівським досвідом стратегічного планування. Для участі у семінарі запрошені представники органів влади та самоврядування, а також представники громадського та бізнес сектору Закарпатської області.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору