ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

За перше півріччя ЗАТ "Єврокар" наростило виробництва автівок у 2,8 разу

    29 июня 2024 суббота
    33 переглядів

    Вітчизняний авторинок зростає найшвидше в Європі – за підсумками 2005 року Україна посіла друге місце після Латвії. За обсягом автомобільного ринку вона ввійшла в топ-10 європейських держав – 2005-го продано 265475 нових легкових автомобілів. І це на тлі загальноєвропейського спаду за підсумками минулого року (-0,7%).2006-й узагалі б’є попередні рекорди. Зокрема, у травні зафіксовано небувале зростання продажу – +81%. А червень поставив новий абсолютний рекорд – +92%, повідомляє "Львівська газета".

    З огляду на те, що більш ніж половина проданих в Україні авто зійшли з місцевих конвеєрів, представники вітчизняного автопрому терміново збільшили обсяги виробництва: на 25,7% (на 25 тисяч штук) у першому півріччі, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

    Найбільше зростання виробництва легківок за перше півріччя цього року спостерігали в ЗАТ “Єврокар” (Закарпатська обл.) – в 2,8 разу (до 8851 штуки). На другому місці – ВАТ “Луцький автомобільний завод” (м. Луцьк), яке виготовило за цей період 22907 автомобілів. Зростання виробництва становить 86,8%. Третє місце за темпами зростання виробництва посіло ЗАТ “Запорізький автомобілебудівний завод” (м. Запо-ріжжя), яке збільшило виробництво на 15,5% – до 83139 автомобілів.

    Однак автодилери песимістично прогнозують, що нинішній бум швидко скінчиться, і середньорічні показники можуть виявитися скромнішими, ніж за попередні роки. Адже головна причина ажіотажу на автомобільному ринку – набуття чинності в липні заборони на реєстрацію автомобілів, які не відповідають екологічним нормам. Жертвами “Євро-2” насамперед стала “автокласика” російського та вітчизняного виробництва. Українці масово скуповували “Лади” та “Славути”, оскільки боялися їх подорожчання.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору