ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатських ромів утискують у правах?

    29 мая 2024 среда
    57 переглядів

    ООН може накласти санкції на Україну, якщо вона не зможе довести комітету з питань расової дискримінації ООН, що в країні при ситуації, що існує, не ущемляються права ромів. Про це повідомив заступник голови Державного комітету України у справах національностей і міграції Сергій Чехович під час «гарячої телефонної лінії» у вівторок в Києві.

    За словами Чеховича, одним з основних є питання про недостатню інформованість ромів. Він зазначив, що у вересні 2006 року закінчується термін, коли роми, що постраждали в наслідок Голокосту, могли подати в міжнародну організацію заявку на отримання грошової компенсації, проте не всі роми, що проживають на території України, були про це проінформовані, передає «Подробиці».

    Інша основна проблема, яка розглядатиметься комітетом ООН, – це проблема розвитку культурного і освітнього середовища в Україні для ромів. За його словами, хоча в Україні існує державна програма і держустанови постійно співробітничають з громадськими організаціями ромів, проте залишається ще маса недозволених питань: облік і видача паспортів ромам, забезпечення доступу до освіти та інших соціальних послуг і т.д.

    Як повідомив Чехович, українську делегацію, яка перебуває зараз в Женеві, очолює глава Держкомнаціміграції Борис Зайчук, який виступив з доповіддю з цього приводу.

    Чехович підкреслив, що цей звіт є одним з регулярних звітів, які Україна робить в рамках Міжнародної конвенції з ліквідації всіх форм расової дискримінації.

    Крім того, відповідаючи на питання журналістів, Чехович повідомив, що до кінця вересня планується завершити узгодження тексту договору про реадмісії між Україною і Європейським союзом.

    За його словами, Міністерство закордонних справ зараз проводить переговори за таким погодженням і документи вже практично готові до того, щоб в кінці 2006 року підписуватися і потім бути ратифікованими.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    nasampered rozberitjsja, koly koho rusynamamy nazyvaly v istorychnomu konteksti.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В цій країні все через одне місце, і впершу чергу винуваті в цьому кожен з нас. а ще згадають про себе і угорці, ромуни і звісно невизнані русини

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А мне кажеться что на сегоднишный день никто из ромов не занимается в школах и высшых учебных завидениях.Не потому что притесняют ,а потому что не хотят они учится.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Как и представители любых национальных меньшинств, учиться они, может, и хотят, но дальше-то, независимо от национального признака, обычно учится в вузах тот, кто обладает необходимым объемом знаний и некоторыми другими важными личностными качествами, необходимым для продолжения образования именно в высшем учебном заведении. Одних амбиций мало.
    Проблема ромов и "подавления национальных меньшинств", думаю, искусственно подогревается время от времени в прессе, чтобы любым способом, пусть даже путем натравливания одной нации на другую, отвлечь народ от более серьезных насущных проблем государства, за которые прямую ответственность несут "власть предержащие" на всех уровнях - от города до столицы. Понять такую тактику несложно:а вдруг сознательность народа поднимется до такого уровня, когда он поймет, что в его власти как избирать, так и лишить власти любого управленца, не оправдывающего доверия своего народа в целом. Народа, сосотоящего из множества малых и больших национальностей.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "искусственно подогревается" потому что везде, кде русини живут в соседних государсвах русинскую национальность признают(Россия, Венгрия, Румыния, Словакия, Чехия, Югославия) только Украина их непризнаёт!!! И так для щирих и свiдомих ,как господин galicius, Анди Вархола не русин-американец, будители как Александер Духнович, Александер Павлович не русины, св. епископи Гойдич, Гопко тоже не русины. И ето всё из-за того, что Сталинская терминология употреблаeтся Украиной, которая считается Европейской и демократической державой. Сталинская терминология говорит, что русин это украинец, и Подкарпатская Русь это Закарпаттье, и Пряшовской Руси никогда небило! И так будители Духнович и Павлович словаки и Анди Вархол только американец или все они украинцы. В бывших колониях Африки и Азии, коренные жытели могут решать как себя називать и какие названия употреблять в том числе и названия територий, кде обитают. А на Украйинi ся НЕСМIЙE!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Най ООН забере всіх наших циганів до себе, і тоді побачить, чи можна з ними щось зробити. У нас їх пробували ошколувати і цивілізувати і за Масарика, і радянська влада. А що з того вийшло? Нічого. Які були, такі й лишилися. Про них абстрактно може говорити лише той, хто стикається з ними спорадично, або взагалі не стикається. А коли вони живуть в сусідньому зі мною дворі, крадуть, ламають плодові дерева, аби зірвати ще нестиглі плоди, кричать, матюкаються і т.д., то як я маю їх любити?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    840: Я полностью согласна с актуальностью, важностью проблемы, которую Вы поднимаете! Я думаю, что очень постепенно все проблемы будут решены наилучшим образом. Никто не хочет второй Чечни, мирное решение проблем выгодно и разумно.
    Аноніму:
    Я щиро співчуваю Вам, що у Вас такі сусіди. Те, що ви описали , дійсно дуже неприємно і дійсно просто біда. Згідна з Вами, що такі люди зустрічаються, і не тільки серед ромів. Напевно те, що у Вас такі сусіди - випадковість. Я би не стала узагальнювати ситуацію тільки тому, що, за окремими вийнятками, мені все життя везло і на спілкування з розумними, працьовитими, порядними і талановитими ромами. Напевно це теж випадковість. Але це є реальний факт. Просто у мене є і такий досвід.
    ..Взагалі-то усі люди на землі в основному одинакові, і розрізняються вони тільки по здатності творити зло або добро.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    640:"Взагалі-то усі люди на землі в основному одинакові, і розрізняються вони тільки по здатності творити зло або добро."
    Абсолютно с Вами соглашаюсь!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    galicius:V civilizovannykh derzhavakh ljudina sama rishaje kym je. Tak je to aj po medzhinarodnykh zakonakh aj v OON. Tam de je tradicija autokratizmu, totalitarizmu, diktatorstva, tak tam rishaje derzhava, vozhdj, hetjman, diktator. Ajbo tam ljudske zhytja nemaje cinu. Pravdepodobno syjs mentalitet Dykoho Polja Ukrajini odrazhaje demografichni danny Ukrajiny.