ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські пластуни принесли в сім’ї мешканців м.Ужгород вогонь з Віфлеєму

    30 апреля 2024 вторник
    28 переглядів

    В обласному центрі Закарпаття місті Ужгороді, крім колядників, у кожну хату вчора завітали місцеві пластуни. Вони розносили Віфлеємський вогонь. Вважають, що оселя в якій він запалає буде наповнена миром та щастям.

    Рясний дощ та вітер, який зранку панував в Ужгороді, не зупинили юних пластунів.. Попри негоду, вони відповідально поставилися до своєї місії – рознести Ужгородом радісну новину про народження Ісуса. Діти заздалегідь готували костюми та вивчали тексти своїх виступів. Цього року Святим Вифлеємським вогнем закарпатські пластуни ділилисяя з городянами вперше. Полум`я, кажуть вони, - символізує мир, щастя та любов.

    Андрій РЕБРИК, голова Закарпатського обласного осередку Пласту: "Власне цей вогонь ми будемо передавати цього року не тільки так офіційно в церкви на службі, але й під час коляди з дітьми. Я думаю, для кожної родини, для якої ми сьогодні зайдемо колядувати це буде досить гарно, приємно та несподівано."

    Інна ІВАНОВА, мешканка Ужгорода: "Замечательный празник, радость в душе. Такое ощущение, будто что то светлое приходит в этот мир. Хорошо, что дети поддерживают народные традиции."

    У цьому складі Вертепу майже всі новачки. Діти з радістю пристають на пропозицію взяти учать у коляді - сподіваються і людям радість подарувати - і про свої інтереси не забути.

    Софія БУДНИК, голова Ужгородського осередку Пласту: "Я знаю, що ми зберемо такі величезні торби пакунків-подарунків різних, а всі гроші які ми зберемо, ми витратимо на облаштування нашої домівки, пластової оселі."

    На Закарпатті колядники завжди були бажаними гостями. Не відкрити їм двері вважають великим гріхом. Співаючи духовних пісень, вони тішать людей та прославляють Бога.



    "Закарпаття online" з посиланням на "5 канал"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору