ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Мер Ужгорода Ратушняк має намір віддати міську систему теплопостачання у концесію чехам!

    18 июня 2024 вторник
    77 переглядів

    Управління інноваційних впроваджень, енергозбереження та сталого розвитку Ужгородської міської ради веде переговори стовно передачі в концесію міської системи теплопостачання з одним з чеських партнерів.

    Зі слів начальника управління Івана Ванджурака, потенційних патрнерів насамперед цікавить законодавство. Тобто, яким чином можна боротися з неплатниками. Як зазначив посадовець, в Україні є чітка законодавча база, вона дозволяє вирішувати такі проблемні питання якраз на користь концесорів, повідомляє "ЗІК".



    ДОВІДКА: Концесія – договір про передачу природних багатств, підприємств, інших господарських об'єктів, що належать державі чи місцевим органам влади, в тимчасову експлуатацію іншим державам, іноземним фірмам, приватним особам.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Киев решит, кому и что отдать. Уверен, что богатства Подкарпатья будут отданы в надёжные руки и очень достойные люди смогут хорошо заработать. Хотя, почему теплосети отдавать чехам? Неужели всё так запущено, что даже с теплосетями невозможно навести порядок? Понятно, новые технологии, особые теплотрубы....

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Та відмивання коштів.А хто кого питає чи хоче громада йти у кабалу?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А нас туди заженуть... Як було з нашим ТеплоКомунЕнерго, враз - банкрутом став, и чомусь зовсім випадково купили його і тарифи підняли...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    A ja dumaju sco treba viddaty v koncesiju ne tiljky teplovu systemu a i vesj Uzhorod a isce lipse i vsju Ukrajinu.My sami ne mozemo to nexaj nas navcatj.Xto nas navcytj jak teperisni cynovnyky z buvsoho CCCP.Ne vtu storonu dumajutj.Doloj korupciju!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Так якби тільки систему теплопостачання віддав. Рата ПРОДАВ Шевченка! Сунув кожному голодному депутатові у п"ятницю по земельній ділянці, а вони йому за те -- продали свої голоси. За те, щоб зняти пам"ятник з Народної! Особливо шокували Нашоукраїнці (Їхньоукраїнці) -- Диба, панасенко, Олька Курнад з універа, котрій тепер ланцюг треба подарувати...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Шевченко меня лично мало волнует, я оставил бы ему памятник в каком-то микрорайоне Ужгорода на радость украинской части Подкарпатья, но не более того. 'Як умру то поховайте мене на могилі, серед степу широкого на Вкраїні милій'. Не надо меня в степях Украины хоронить, мне Карпатских гор хватит. По поводу Януковича, то любой из нас на его месте говорил бы то же самое. Украине нужны инвестиции, но неплохо бы при этом вспомнить о русинах, когда говоришь о демократии.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А шо з тим Шевченком? Його переплавили? Кажуть, що лише перенесли на 20 метрів. То для чого херню городити?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Кідь ческі партнери будуть мати концесію, так проти корупціі ся дасть далеко ефектівніше бороти ся в Штразбурзі чи в Бруселі з чеськов фірмов, як з вітчизнянов фірмов в Києві. ### Українці-патріоти к Шевченкові бо не мали так приступати як даколи "народ" в СССР приступав "под руководством партии и правительства" к Ленінові, чи к Сталінові.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Двом тормозам -- камуфляжнику і аноніму!!! Таким як ви залишається сказати одне: ЧЕМОДАН--ВОКЗАЛ--РОССИЯ! Якщо вам, панове,на Шевченка наплювати, то вам місце не в Україні точно! Справа не в тому, чи на 10 чи на 20 метрів його перенесуть. Справа в тому, що в нашій країні, зокрема в Ужгороді, ніколи не вимре корупція, хабарництво. Ми ніколи не навчимося жити ДОБРЕ, джоки не навчимося цінувати те, що маємо. І доти не житимемо ГАРНО, доки в нас вистачатиме таких лохів як Камуфляжник і анонім!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Скажу одне: позитив, що хоч щось робиться. Проте боюсь, щоб на наступних сесіях міської ради почнуть розглядати питання про перенесення пам’ятника Батьку вже знового місця, бо ЇМ, бач, потрібна ЗЕМЕЛЬКА. Ці ж махінації прикривають Масариком. Думаю, він в труні перевернувся або вже крутисься...
    А щодо концесії... що тут скажеш, хочеться тепла. На щастя, зима у нас тепла та й літо вже не за горами :)

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Це правда! Раз рата побачив, що один раз зійшло з рук перенесення святині, на котру гроші давала кандська діяспора (250 тис. дол.), то він не зупиниться і перед іншими святинями!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Лера, не горячитесь. При всей своей категоричности в рассуждениях, я никогда ни одному украинцу Подкарпатья не говорил чемодан-вокзал-Россия/Украина. И никогда не скажу. Если я лох из-за того, что мне действительно наплевать на Шевченко, как равно и на многих других украинских писателей, изучение творчества которых в школе было для меня пыткой, то пусть будет по Вашему. Я в любом сличае не собираюсь кого бы то ни было любить только потому, чтобы угодить Вам и Вам подобным. У нас разное понимание демократии. Мне наплевать на Шевченко, но с другой стороны и в голову не приходило связывать это каким-то образом с Вами. Любите кого хотите - затем и предлагал оставить его в одном из микрорайонов Ужгорода, - можете хоть свечи ему ставить, молиться на него. Главное свободу других не нарушать и чтить законы, а остальное есть личное дело каждого. Может Вы и в кровать мою ночью заглянете и свой комментарий оставите. Опасно запускать идею чемодан-вокзал-Россия(или Украина), может вернуться.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ne horjacitjsaj.U nas tut v Prazi vse OK.Cexy kuljturni Ljudy.Toze je korupcija ale zvisno zovsim ne v takyx masstabax.Musu ity Pracjuvaty.Cao!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Спорю, что Лера бестолковая малолетка или просто примитив. Давай, Лера, ты ЧЕМОДАН-ВОКЗАЛ-ЛЬВОВ и там учись жить "добре". А я не собираюсь "ценить" памятник, который смастерил постсоветский аматор (тоесть, без исторической и художественной ценности).

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Стосовно "Малолетки", шановний, "коренной" -- це дивлячись скільки тобі років! Якщо ти старий пердун 70-річний, то може я і малолєтка. А стосовно толковості, не тобі мене вчити! Це вже точно! Досвіду мені вистачає. А ще, є така приказка: Россияне живут в Росии, а МОСКАЛИ -- тиняються по світу! Ти напевно один з них. Бо справжній патріот своєї країни не скаже тих слів відносно національної ідеї, національних святинь -- які сказав ти!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Нє, народ, пам’ятник тут майже ні до чого. Це символічно. Але сьогодні вони теренесуть пам’ятник, дяка Богу, що не знищать, завтра - продадуть тепло, післязавтра - газ... Розумію, що все на світі продається, та чи варто продавати ВСЕ?! Задумайтесь.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Паралельно: трохи поправлю -- пам"ятник насправді не перенесуть, а просто знесуть. Тому, що він відлитий у формі спеціально під таким градусом. Аби його перенести на центральну вісь -- потрібно відливати зовсім новий монумент. Бо цей не годиться у такому положенні для нового місця. Це раз. По-друге, щоб відлити новий -- потрібно щонайменше 2 мільйони гривень. Звісно, його ніхто не відливатиме. І по-третє, навіть якщо депутати й

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    вирішать перенести у такому вигляді як зараз -- потрібно будувати новий постамент. Який просто розтрощать, коли зніматимуть Шевченка. Пригадуєте, як у 90-х знімали Леніна? Петлею символічною за шию... То аби Шевченка так не довелося знімати. гадаю, це буде видовище і Раті, та й владі загалом (зокрема Гаваші, який відіграв у цьому рішенні не останню роль) ужгородці не пробачать!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Лєра,так йсте ся розкричали, што скором увірив им, ош цілий світ на місто Шейкспіра буде читати лем Шевченка. Памятайте, корінні пудкарпатці - русини в року 1945 по приказу вождя Сталіна з єдного дня на другий адміністративно перемінили ix на свідомих українців. Зато Ваш украйинський фанатизм як фанатизм комуністов к Ленінові и Сталінові не має міста на Закарпаттю. Зато чемодан пре Вас, штація а мінімально до Лембергу прятайтеся!!! Фанатичні фашисті, комуністи, чи націоналісти немавуть што глядати на Пудкарпатю.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Васильку, навчися спочатку говорити по-українському, аби я хоч зрозуміла, що ти там мав на увазі під своїм лєпєтом!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "Бо справжній патріот своєї країни не скаже тих слів відносно національної ідеї, національних святинь..."
    "...під час будівництва одного з підприємств Закарпаття, котре велося за гроші Швейцарії, іноземці в першу чергу розпорядилися звести очисні споруди, а відтак - цехи підприємства. Виникає запитання: невже здоров`я нашого довкілля іноземцям дорожче, ніж нам самим? Виходить, що так! На жаль. А може й ні. Просто для іноземців це - один із проявів законослухняності. Та в нас менталітет не той...