ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: Підсумки VIII сесії Закарпатської обласної ради

    30 июня 2024 воскресенье
    43 переглядів

    Сьогодні в Ужгороді на черговій сесії Закарпатської облради затверджено звіт про виконання обласного бюджету у І кв. ц.р., внесено зміни до обласного бюджету на 2007 рік. Прийнято регіональну програму запобігання виробництву, ввезенню та розповсюдженню на території області неякісних, фальсифікованих та незареєстрованих лікарських засобів на 2007-2010 роки.

    Затверджено також програми забезпечення розвитку освіти, культури, традицій нацменшин області та розвитку первинної медико-санітарної допомоги на засадах загальної практики сімейної медицини на 2007-2010 роки, внесено зміни та доповнення до інших програм.

    Голова облради М.Кічковський повідомив депутатський корпус про отриманий лист від Академії наук України, в якому зазначається, що члени Академії спільно з спеціалістами Міністерства юстиції України дійшли висновку, що облрада перевищила свою компетенцію, приймаючи рішення щодо визнання національності „русин” на території області. Це рішення можна б було прийняти лише після проведення опитування населення області (референдума).

    Колишній начальник ГУ МНС України в Закарпатській області, депутат облради І.Гецянин зачитав звернення до керівних органів області та депутатів дати правову оцінку тій ситуації, яка відбувається довкола управління МНС у зв’язку з кадровими змінами, що проводить керівництво міністерства.

    Депутати облради підтвердили повноваження І.Гецянина та його заступника В.Бодака, тим самим не визнаючи рішення про призначення новим начальником ГУ МНС України в області М.Туряниці та його заступника В.Скунзі. Прийнято Звернення до Президента України від облради та облдержадміністрації з проханням втрутитися в ситуацію, коли центральні органи влади призначають керівників своїх структурних підрозділів на місцях без погодження з обласною владою.

    Депутатський корпус прийняв рішення виділити кошти для спорудження у м.Львів пам’ятника жертвам депортацій.

    Загалом прийнято близько 30 рішень.

    Офіційний сайт Закарпатської облдержадміністрації
    Сьогодні в Ужгороді — чергова сесія Закарпатської обласної ради
    Ужгород: Експерти запропонували депутатам Закарпатської облради зобов’язати ЖРЕРи звітувати перед споживачами
    Академія наук України НЕ ВИЗНАЛА РУСИНІВ Закарпаття ОКРЕМОЮ НАЦІЄЮ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    а якщо русини розглянуть акцію в іншому ракурсі! Хай тепер Україна не звинувачує русинів .... Це був останній шанс України в початку переговорного процесу! А за референдум краще б промовчали

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Якого переговорного процесу? Що ти мелеш? Яка тема переговорів?