ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Балогу позбавили дивана Кучми

    01 июля 2024 понедельник
    48 переглядів

    Вперше за 7 років після свого вимушеного вигнання з Адміністрації президента екс-офіцер Держохорони зайшов у кабінет Кучми. Після його виходу звідти винесли диван екс-президента.

    Віктор БАЛОГА.
    Віктор БАЛОГА.

    Слідчий експеримент у колишньому кабінеті Леоніда Кучми в будівлі Секретаріату Президента на Банковій за участю колишнього офіцера Держохорони Миколи Мельниченка все-таки відбувся. Метою 3-годинного заходу було довести, міг чи не міг екс-майор Держохорони, підклавши диктофон під диван колишнього президента України, записувати його розмови з іншими урядовцями. Зараз кабінет займає глава Секретаріату Президента Віктор Балога.

    Як нам пояснив адвокат Павло Сичов, представник Миколи Мельниченка, він, екс-майор, слідчий, поняті, статисти, фахівці в області відеозапису і криміналісти зайшли в адміністрацію на початку дев'ятого вечора в четвер. Сам же експеримент почався на початку десятого. Пресу всередину не пустили. На питання, які відчуття випробовує він, знаючи, що зараз вперше після стількох років знову увійде до кабінету Кучми, Мельниченко відповів: «Я з важким серцем туди заходжу. Я знаю, що звідти виходили накази вбивати людей, грабувати Україну, фальсифікувати вибори і багато чого іншого».

    Мельниченко, за його словами, закладав не справжній диктофон, а його муляж, такого ж розміру, який використовував Микола при виробництві запису, оскільки експеримент ставив перед собою мету - показати, як закладався підслуховуючий пристрій. Проводити записи в кімнаті не передбачалося, повідомляє «Сьогодні».

    Обстановка, - як розказав нам Сичов, - у кабінеті змінилася. Меблі помінялися, проте диван, під який його клієнт закладав диктофон, зовні схожий на той, який був раніше в кабінеті Кучми. Правда, стоїть тепер в іншому місці. На його ж місці тепер знаходиться стіл засідань. Минулого разу, в середу, експеримент відмінили саме через нього - мовляв, його потрібно пересувати, а на це, за твердженням Секретаріату, було потрібно 5 годин.

    Експеримент був закінчений за північ, після нього диван був вилучений слідчим для проведення експертиз.

    Нагадаємо, що слідчий експеримент у рамках кримінальної справи по вбивству Георгія Гонгадзе готувався протягом півроку і був спочатку призначений на 10 травня, а потім на ранок 20 червня, проте за 20 хвилин до свого початку був відмінений. Мельниченко після цього звинуватив у його зриві Балогу, який, на його думку, не зацікавлений у визнанні автентичності записів, оскільки сам є їх фігурантом. Як раніше заявив Микола, він хоче надати наявні в нього плівки, що стосуються глави Секретаріату Віктора Ющенка, щоб той дізнався, що з себе представляє ця людина і ухвалив стосовно нього рішення. Якщо Мельниченку цього зробити не вдасться, то він готовий передати записи щодо Балоги в пресу.

    Хоча слідчий експеримент проходив тільки в кабінеті Кучми (нині Балоги – ред.), як розказав нам Мельниченко, він записував Леоніда Даниловича ще і в його їдальні, «вітальному залі», в кімнаті для переговорів і в інших приміщеннях. В їдальні записуючий пристрій він закладав в нішу між панелями, а також зверху на сервант, який був більше двох метрів, пише "ForUm".
    Мультимільйонер Балога замахнувся на чотири сотки і квартиру екс-губернатора Закарпаття Івана Різака?
    Виктор Балога — чрезвычайных дел мастер Президента
    Нардеп Александр Кеменяш: Назначение В.Чепака начальником Закарпатского УВД возможно является результатом договоренностей между Балогой и регионалами
    Закарпатец Балога — системный администратор Президента Ющенка

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Він і Рату записував, і Слободу, і брата мого сусіда - п*яницю дядю Васю, на замовлення жінки з метою встановити де заначка...