ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вихідець із Закарпаття головою Конституційного суду не став. Поки що...

    04 июля 2024 четверг
    28 переглядів

    Після п’ятничного засідання Конституційного Суду нової таблички на дверях голови КС не з’явилося. На голосування винесли дві кандидатури, але жодна не набрала необхідної кількості голосі

    Прес-служба КС повідомила про засідання у телеграфному стилі: відбулося, не підтримали, крапка. Кого висували на голову (після відставки Івана Домбровського, в. о. став Валерій Пшеничний, якого Президент звільнив з посади судді КС), з’ясувати у речників не вдалося, пише "Львівський портал".

    За інформацією з поінформованого джерела, прізвище одного з кандидатів – Андрій Стрижак. Те ж джерело повідомило, що на ранок п’ятниці йшлося лише про одну кандидатуру. Хто друга – не відомо.

    Андрій Стрижак потрапив до КС за квотою з’їзду суддів. Виходець із Закарпаття. Працював помічником прокурора міста Ужгорода, прокурором слідчого відділу прокуратури Закарпатської області, старшим помічником прокурора Закарпатської області. Був суддею, заступником голови Закарпатського обласного суду, суддею Верховного суду, головою Закарпатського обласного суду та Апеляційного суду Закарпатської області. Свого часу Стрижака пов’язували з СДПУ(О). Він один з тих, хто фігурував у “чорних” списках “ПОРИ” – “за зловживання владою чи службовим становищем”.
    Андрей Стрижак назначен судьей Конституционного Суда
    В Конституционном Суде Украины будет двое закарпатцев -Мария Маркуш и Андрей Стрижак
    Андрей Стрижак восстановлен в должности председателя Апелляционного суда Закарпатской области

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору