ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Михайло ТОВТ: "Коли всі дотримуватимуться зобов’язань, тоді перестануть давати хабарі й купувати голоси"

    01 июля 2024 понедельник
    54 переглядів

    Виборці Закарпаття — як україномовні, такі угорськомовні — підтримають Соціалістичну партію України на дострокових виборах до Верховної Ради України. В цьому переконаний Михайло Товт, кандидат в народні депутати від СПУ.

    Михайло ТОВТ і лідер СПУ Олександр МОРОЗ..
    Михайло ТОВТ і лідер СПУ Олександр МОРОЗ..

    11-и номер у виборчому списку під час зустрічі з виборцями Ужгорода зазначив, що закарпатські угорці проголосують за СПУ, оскільки зацікавлені в тому, щоб угорська громада була представлена у Верховній Раді. Але не лише присутність угорця у списках вплине на вибір. Виборці пам'ятають роботу Михайла Товта в часи його попередніх депутатських каденцій. У 1991—1994 роках, будучи депутатом Закарпатської обласної ради, брав участь в розробці законопроектів про автономний статус Закарпатської області, про вільну економічну зону Закарпаття, про Берегівський угорський автономний округ і про національні меншини України. З 1994 року Михайло Товт, здобувши мандат народного депутата, чотири роки входив до депутатської комісії з питань захисту прав нацменшин. Михай-

    ло Товт був також обраний в комісію з розробки Конституції України, куди вніс суттєвий доробок у регулюванні міжнаціональних відносин. За його депутатства виборчі бюлетені в «угорському» виборчому окрузі були надруковані угорською мовою. В 1997 році прийнято закон про вибори, в якому М.Товт підготував два пункти. Один із них стосувався того, що при визначенні меж виборчих округів території компактного проживання нацменшин необх'щно відносити до одного. Якщо територія більша за округ, треба її поділити так, щоб в обох сусідніх округах були гарантовані виборчі права нацменшин. Пізніше, при зміні закону про вибори, цей пункт був видалений, за що дехто з тодішніх депутатів, а нині кандидат в нардепи від «демократичних» сил, проголосував без жодних зауважень.

    Нині одним з пріоритетних напрямів майбутньої роботи кандидат в нардепи вважає розвиток краю через залучення інвестицій. А це неможливо без створення відповідної інфраструктури краю.

    Реалізація нинішнього передвиборного лозунгу соціалістів «Права і владу — місцевим громадам» сприятиме піднесенню всіх сфер суспільного життя, переконаний М.Товт. Посилення місцевого самоврядування дасть можливість реанімувати низку освітньо-просвітницьких проектів, зберегти бібліотечні, виховні та заклади культури, які занепадають, та відкрити нові. Ці заклади навряд чи цікавлять центральні органи влади. Вони потрібні лише місцевим громадам. Впровадження політичної реформи в сфері місцевого самоврядування сприятиме розвитку краю, адже тоді буде змінено податкову систему, а відповідальність виконавчих органів влади на місцях буде перед громадами.

    Що стосується реприватизаційних питань, Михайло Михайлович зазначив, що він противник повернення в державну власність майна, яке отримано законним шляхом. Ті ж об'єкти, які придбані з порушеннями,необхідно повернути.

    «Коли всі дотримуватимуться зобов'язань, тоді перестануть давати хабарі й купувати голоси», — заявив Михайло Товт. Україна вже давно приєдналася до Європейської хартії про місцеве самоврядування. Але її положення не виконуються. Так і в Україні — політики обіцяють одне, а роблять інше. Відтак, коли приходить час виборів, їм нічого не залишається, як купувати голоси або давати великі обіцянки. Виборці ж так само не уважні до політиків. У разі впровадження політичної реформи, місцеві чиновники відповідали б перед громадами. Тоді б кожен пам'ятав, що він обіцяв і що зробив.

    Олександр КОРОБКО
    Сергій СЛОБОДЯНЮК: "Соціалісти Ужгорода не потребують реклами, тому що зарекомендували себе добрими ділами на користь городян"
    СПУ обещает за 5 лет вернуть украинцам обесцененные вклады в бывшем Сбербанке СССР
    Соцпартия вместе с ветеранами будет пикетировать Банковую
    Соціалісти Ужгорода: Укази Ющенка — незаконні, але на них світ клином не зійшовся...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору