ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

З початку року правоохоронцями Закарпаття вилучено хабарів на суму понад 80 тисяч гривень

    02 июня 2024 воскресенье
    59 переглядів

    Як повідомило керівництво УДСБЕЗ УМВС у Закарпатській області, з початку року за фактами хабарництва порушено 52 кримінальні справи. Загальна сума вилучених хабарів становить понад 80 тисяч гривень. У трьох випадках сума отриманих хабарів сягає 10 тисяч гривень і вище.

    Найбільше “дають” і “беруть”, виявляється, на Берегівщині, Тячівщині та Хустщині. За 26 справами суди вже прийняли рішення.

    Незважаючи на численні затримання липкоруких чиновників, охочих до “дармівщини” вистачає. Не бракує, звісно, й роботи працівникам управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС. От і цієї осені в сильця правоохоронців потрапили "білокомірцеві" правопорушники, які вважали, що закон не для них писаний.

    Ну, чого, скажіть, не вистачало 26-річному Михайлові, начальнику одного з лісових господарств Берегівщини. Мав-бо і посаду добру, і зарплату не таку вже й малу. Та недарма в народі кажуть: хочеш пізнати людину – дай йому посаду або гроші. Відчувши себе у керівному кріслі неабияким панком, Михайло вирішив, що, крім зарплати, тут можна отримувати й непоганий “навар”. Головне -- "правильний" і "діловий" підхід до клієнтів. А їх чимало.

    Отож коли поріг переступив житель Іршавщини, котрий мав намір придбати велику кількість дров, молодий керівник відчув, що час настав. Звісно, дрівцята всім потрібні, підтвердив Михайло, але в цій справі є певні нюанси. Для того, щоб укласти відповідний договір на отримання дров, потрібно, крім усього, викласти ще 250 "зелених". Щоправда, не у державну касу, а... Сам здогадайся. Словом, про апетит лісового боса довідалися й працівники БЕЗ, котрі вирішили перевірити отриману інформацію.

    У кабінет зайшов сільчанин, котрий, як і вимагалося, виклав 250 доларів. Те, що було далі, стало для хазяїна кабінету громом серед ясного неба. Горе-посадовця на гарячому затримали працівники управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС спільно з колегами із райвідділу. За фактом отримання хабара прокуратура Берегівського району порушила кримінальну справу. У цьому ж таки районі у поле зору "безівців" потрапила така собі пані з одного із відділів державної структури. Як довідалися оперативники, у цієї метикуватої жіночки також неабиякі апетити до дармових грошей. А діяла Андріана (так звати шефиню) за дещо іншою злочинною схемою. Все було до сміху просто. За те, щоб одному з працівників її відділу зараховувався стаж при фактичному невиконанні ним своїх функціональних обов'язків та відсутності його на робочому місці, Андріана стала вимагати хабар -- значну суму в гривнях. Протягом двох неповних місяців у кишені липкорукої чиновниці осіло майже 7 тисяч гривень. Щоправда, як вже здогадується читач, довго радіти керівнику в спідниці не довелося. Про її дії, котрі підпадають під відповідну статтю Кримінального кодексу, довідалися й працівники міліції. Викриття любительки хабарів стало для правоохоронців, як кажуть, стравою техніки.

    Ще більші апетити виявилися у посадовців одного з ужгородських ринків. Як відомо, підприємців тепер багато, і кожному хочеться реалізувати свій товар. Отож коли до базарних чиновників підійшов приватний підприємець з проханням надати йому торговельне місце площею 30 кв. метрів, посадовці одразу погодилися. Щоправда, з одним невеликим “але”... За сприяння у цьому питанні заявник мав виділити їм "всього-навсього"... 10 тисяч гривень. Можна уявити собі настрій ринкових шефів, коли їх під час передачі грошей “накрили” працівники УДСБЕЗ УМВС.

    Дещо скромнішим виявився апетит у такого собі пана Василя, котрий працює директором бюро технічної інвентаризації в одному з гірських районів. Без цієї установи під час купівлі-продажу майна чи оформлення відповідних документів ніяк не обійтися. Отож коли до Василя навідалися три жителі району, щоб виготовити технічні паспорти на будівництво, він категорично заявив: виготовити можна, але за відповідну винагороду з кожного. Хоч-не-хоч, а довелося усім трьом поповнити кишеню директора БТІ 500 доларами та 150 гривнями. Та після передачі грошей Василь мав зустріч з працівниками БЕЗ...

    В усіх згаданих випадках порушено кримінальні справи.

    Іван Ладжун, ВЗГ УМВС України в Закарпатській області
    На Закарпатті взяли "на гарячому" керівника відділу культури однієї з місцевих РДА
    На Закарпатті взяли "на гарячому" керівника відділу культури однієї з місцевих РДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Главный коррупционер ратушняк проклят
    http://bogakara.narod.ru/

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Полностью согласен!!!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ВОРЮГА ПРОКУРОР

    В мае 2006 с подачи пресс-службы ДПА Украины в прессе появилась любопытная заметка:

    http://www.ua-reporter.com/novosti/17954

    Коньяк АПГ "Закарпатский сад" неизвестного происхождения нашли в Киеве
    Сотрудниками отдела налоговой милиции Государственной налоговой инспекции Подольского района г.Киев в ходе проведения оперативно профилактических мероприятий в рамках операции „Акциз” в складском помещении, расположенном на бульваре Лепсе, была обнаружена крупная партия алкогольных напитков, сообщили в пресс-службе ГНА столицы Украины.
    К отправке в торговые точки столицы на складе накопилось несколько тысяч бутылок коньяка „Королевский замок” производства открытого акционерного общества „Агропромышленная группа „Закарпатский сад”. Там были 5- и 3-звездочные, марочные и сувенирные коньяки.
    Понятно, что на такой ходовой товар никаких документов, удостоверяющих его принадлежность и происхождение, не оказалось, да и акцизные марки вызывали у налоговиков подозрение.
    Коньяк общей стоимостью более 200 тысяч гривень изъят, владелец товара устанавливается, сообщает "Киевский портал". Ведется следствие.

    Интересно, что пресс-служба не сообщила о том, что судом действия доблестных налоговиков признаны незаконными, коньяк находился на лицензированном складе и был легального происхождения, а главное, после изъятия… бесследно исчез!

    Кто же автор такого фокуса?

    Всё началось гораздо раньше…

    Рыбак рыбака видит издалека, вот и прокурор Закарпатья Бенца по прозвищу «палач» недолго искал помощничков в Киеве для заплечных делишек – ими оказались начальник (бывший) Подольской налоговой милиции Кужелюк и зам. его – Алексеенко. Редкое предприятие на Подоле нормально работает без их «крыши». А Бенца-то теневой совладелец украденного его бандой (совместно с неким Гисемом) у государства «Ужгородского коньчного завода»!

    Но в Закарпатье появился новый, современный коньячный завод «Закарпатский сад», который ощутимо теснит ужгородские коньяки с прилавков. Мафия такого не прощает!

    Однако у Бенцы справиться с «Закарпатским садом» кишка тонка – уже пять антикоррупционных расследований возбуждено против него после неуклюжих попыток «приторбить» предприятие.

    Вот и нашёл помощничков!
    Они ребята лихие – тупо забрали «плохо лежащий» коньяк и знай взятки вымогают с предприятия! Это за собственный-то товар! И дали им взяточку, не забыв всё отфиксировать…
    Но Бенце, Кужелюку и Алексеенко всё равно – не в той стране живём, где воров в тюрьму сажают… они у нас прокуроры, или налоговые полицейские. Честь мундира не запятнаешь!
    Поэтому коньячок они продали за наличку, а денежки поделили. Вот тебе и правоохранители! Охраняют товары от законных владельцев!
    Только вот «Закарпатский сад» не простой им попался… И вот уже дельце возбуждено уголовное…
    Интересно, хоть раз в жизни эта страна посадит в тюрьму взяточников и бандитов? И что по этому поводу заявят пресс-службы налоговой и прокуратуры?
    Наверно, что прокурор Бенца поддельный, а погоны Кужелюка и Алесеенко «вызывают подозрение»?

    Сколько же ещё таких поддельных по стране бродит, ворует, бандитствует и взятки собирает!