ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Львовский облсовет наконец-то решил ударить Польшу по карману

    28 апреля 2024 воскресенье
    60 переглядів

    Депутаты Львовского областного совета обратились к МИД с требованием ввести визовый сбор в 35 евро для поляков, которые хотят въехать на территорию Украины. Таким образом депутаты выразили свое возмущение работой генерального консульства Польши во Львове.

    Вину за многодневные ожидания в очередях под генконсульством Польши во Львове депутаты возлагают на работников дипломатического учреждения. Депутат Ирина Сех заявила, что зарегистрироваться в Интернете для подачи документов на визу невозможно, а упрощения, которые ввела Польша, фактически существуют лишь на бумаге.

    Прогнозируется, что с апреля еще больше украинцев обратится к услугам консульства, ведь дипломатическое учреждение начнет выдавать так называемую «карту поляка». На нее, по приблизительным подсчетам, претендуют около одного миллиона граждан Украины, большая часть из них – из западного региона. Накануне генконсул Польши Вьеслав Осуховский уже заявил о необходимости помощи со стороны МИД, чтобы справиться с этим заданием. Консульство нуждается в приблизительно пятидесяти дополнительных работниках. По сообщениям польских СМИ, МИД Польши планирует отправить во Львов четырех консулов. Впрочем, они начнут работать после того, как вступит в силу соглашение о малом пограничном движении.

    «Обком».

    19 березня «Свобода» пікетувала польське консульство у Львові. Причина – неможливість зареєструватися на сайті консульства

    19 березня біля Генерального консульства Республіки Польща у Львові відбувся пікет Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Учасники пікету стояли з плакатами «Українці – люди, а не худоба!!!», «Осуховський, де наша віза?», а також «Ні – візовому терору проти українців». Пікетники вимагали у консульства відновити роботу інтернет-сторінки для реєстрації в черзі по отримання індивідуальних віз. Про це повідомив кореспондент ЗІКу.

    Наразі під консульством стоять дві черги: з одного боку – з десяток людей, які раніше зареєструвались в Інтернеті на здачу документів для отримання віз. А з іншого – близько 200 людей так званої «живої черги», які не реєструвалися через Інтернет. Приймають по 5 осіб з кожної черги-натовпу.

    Як розповів голова Львівського міського осередку Всеукраїнського об’єднання «Свобода», депутат Львівської міської ради Іван Гринда, до офісу «Свободи» приходили близько десяти людей з Івано-Франківська, які вже два тижні чекають під консульством у «живій» черзі на візи і ніяк не можуть їх отримати.

    Люди з «живої» черги розповідають, що не можуть зареєструватися через Інтернет через те, що сторінка для індивідуальних записів про отримання віз не відкривається. За неофіційною інформацією, на сайт було здійснено хакерську атаку. «Жива» черга – переважно селяни й мешканці інших західноукраїнських областей, чекають на візи у Львові близько двох тижнів, ночують на вокзалах. Люди з «живої» черги постійно сваряться між собою, справа ледь не доходить до бійки.

    За словами правоохоронців, які працюють біля консульства, «жива» черга стоїть перед консульством уже два тижні. Раніше такого не було.

    Львов просит запретить деятельность ПР и КПУ
    "Маразм крєпчал...", або Дещо про львівську політику
    Львівська обрада проти відкриття 15 березня на Верецькому перевалі пам'ятника на честь створення Великої Угорщини(оновлено)
    За что убит Степан Сенчук

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору