ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Украине появилось свое Косово — Подкарпатская Русь

    28 апреля 2024 воскресенье
    180 переглядів

    Глава Сойма подкарпатских русинов о. Димитрий Сидор обвиняет украинские власти в геноциде русинского народа и требует от Киева предоставить автономию региону.

    Сидор напомнил, что 15 декабря 2007 года Соймом подкарпатских русинов была принята декларация, в которой русины требуют самоуправляемой территории Подкарпатская Русь.

    Глава Сойма также отметил, что в свете самопровозглашения независимости Косово 17 февраля 2008 года тема самоопределения русинского народа приобретает особую актуальность.

    Сегодня глава Сойма подкарпатских русинов в Москве проводит в Москве пресс-конференцию, на которой объявит о требовании предоставить автономию так называемой Закарпатской Руси.

    ***

    Напомним, что в воскресенье Косово провозгласило независимость. На сегодняшний день край признало семь членов СБ ООН.
    В Москве протоирей о.Сидор с Ужгорода "просветит" россиян в отношении "самоуправляемой" Закарпатской Руси
    Закарпатская Русь требует независимости от Украины

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    То сомоє треба зробити зо щирими и свідомими, бо Хохляндія до цівілізованної Європі непасує. Там щирі и свідомі з культуров Українського Дикого Поля міста не мавуть и не будуть мати! То пуде легко , постричи не треба, лем оселедці треба одрізати.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Обозреватель. Обезяна навчись розмовляти членороздільно, витягни хуй із рота.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Файнинько реагуєте Аноніме, як Павловов пес на світло такі ви маєте рефлекси! Праввда болить!! Особенно кидь ви усвідомите собі вашу культурну спадщину з Дикого Поля України!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Камуфляжник:) 22.02.08 (18:25) "21 лютого 2008 року Відповідно до чинного законодавства Службою безпеки України розпочато офіційну перевірку заяв...." ..................
    Зберба козацько-більшовицькых криминальных азіатів напхала ся к граныцям цівілізованної Європи (ЕU), паразитує на корінных жителях Пудкарпатя и пуджать с СБУ. Ось велич Українства!!! Хай бачить весь світ нашу неповторну культуру Украйинського Дикого Поля з якого выйшли світові вожді як Каганович, Хрущёв, Брежнёв, Подгорный, Щербицкий итд. Ось так, хай нам весь світ заздрить нашу неповторну СБУ культуру!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пример Косова вдохновляет татар Крыма и румын Буковины
    ИА «REGNUM»

    Провозглашение независимости Косово стимулирует сепаратистские настроения на юге, востоке и западе Украины. Об этом сегодня, 20 февраля, в Киеве заявил депутат от Коммунистической партии Украины Леонид Грач, передает корреспондент ИА REGNUM.

    Он отметил: "Заместитель главы незаконно действующего Меджлиса крымско-татарского народа Рефат Чубаров уже заявил, что с провозглашением независимости Косово актуализируется вопрос самоопределения крымско-татарского народа. Таким образом, признание Косово, которое стало очевидным, порождает сепаратистские явления в Крыму. Это свидетельствует о том, что сепаратистских настроений только прибудет. Ведь они есть и на западе, и на востоке. И спровоцированы они тем, что центр не хочет оторвать от себя всю власть и частично наделить ею регионы".

    "Хочу напомнить об украинской проблеме, которая сейчас замалчивается. Она связана с Буковиной. 930 тыс. населения Черновицкой области, то есть 70% взрослого населения, имеет двойное гражданство с Румынией. Если мы сейчас не остановим процесс самопровозглашения, мы можем получить провозглашение Буковинской республики. Более того, там ничего не надо будет делать - большинство населения там уже являются гражданами другой страны", - отметила народный депутат от Партии регионов Инна Богословская.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    21 лютого 2008 року
    Відповідно до чинного законодавства Службою безпеки України розпочато офіційну перевірку заяв та звернень громадян, неурядових організацій, народних депутатів України щодо фактів поширення окремими особами матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території або державного кордону України, а також публічних закликів до вчинення таких дій.
    Конституцією України (ст. 1, 2) встановлено, що Україна є суверенною, незалежною та унітарною державою. Суверенітет України поширюється на всю її територію, яка в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною.
    Особливе занепокоєння викликають заяви окремих політиків у зв’язку з підготовкою до так званого другого з’їзду депутатів усіх рівнів у м. Сєверодонецьку.
    Служба безпеки України нагадує, що статтею 110 Кримінального кодексу України передбачено кримінальну відповідальність за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років.
    Служба безпеки наголошує, що вона вживатиме всіх передбачених законом заходів для захисту національних інтересів України і суспільства.
    Прес-центр СБ України
    http://www.sbu.gov.ua/sbu/control/uk/publish/article;jsessionid=9DB13FBBFDBFCC2358F8AE433183CE91?art_id=74981&cat_id=39574

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Понеділок, середа,пятниця, оголошуються днем МОЧИЛОАВА русинів на Закарпатті. Стар і млад-разом, в туалетах і на вулиці, будемо мочити цих немічних і напіврозумних старичків.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А як мочити, кідь я йих дньом з огньом на Закарпатю не годен найти? Сисі троє, котрі ся туй тусуют, и вти з-за границі...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Закарпатці ! Воїни Балоги - русини, знову підняли свою СЕПАРАТИСЬКУ голову.Якщо би у них не було криші свого вельможного покровителя, ця наволоч не піднімала би, свою змеїну голову проти суверинітету України. Надіятись до адекватні кроки з боку СБУ не приходиться. Ця структура займаєжться тільки кришуванням контробанди,і не переймається безпекою України. Пропоную, кожному, хто має таку можливість, через депутатів всіх рівнів звертатись в обласне СБУ та СБУ УКраїни, щоб вони прозвітували про результати своєї діяльності по знешкодженню русинів-сепаратистів на Закарпатті. В іншому випадку, слід ставити питання про ЗВІЛЬНЕННЯ ВІД ЗАЙМАНОЇ ПОСАДИ НАЧАЛЬНИКА СБУ У Закарпатській області.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ZA DEJKIMI UKRAINSKIMI NACIONALISTAMI PLACE EVROPEYSKA TURMA! JKTO STALOSJ V BIVSHIY YUGOSLAVII TAKTO CEKAT IVAS NACIKI UKRAINSKI TURMI CEKAYUT VAS!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Обозриватель
    Ужгородець невмієш читати и розуміти:"Зберба козацько-більшовицькых криминальных азіатів напхала ся к граныцям цівілізованної Європи (ЕU), паразитує на корінных жителях Пудкарпатя и пуджать с СБУ. Ось велич Українства!!! Хай бачить весь світ нашу неповторну культуру Украйинського Дикого Поля з якого выйшли світові вожді як Каганович, Хрущёв, Брежнёв, Подгорный, Щербицкий итд. Ось так, хай нам весь світ заздрить нашу неповторну СБУ культуру!!!"

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Якого чорта ся ізясь вадите? Чилядь наша ся бити межи собов і так не буде, бо мудріші ги сісі гібриди шакала з коропаньов ,шо їх муштрувуть балоги з сідорами .

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Дорогі дебільчики! Перед тим, як пропонувати світові своЇ "геніальні" думки, навчіться спочатку більш-менш грамотно писати. Кожний наступний такого роду ваш коментар буде вважатися заявою на посаду міністра науки та культури КМ тіньового Московсько-Сидорівського уряду Подкарпатської Руси. Поспішайте!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Шановний о.Димитрий!
    Респект!
    Поклон!
    Клобук долу!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Закарпатець
    23.02.08 (21:12)Підтримую тебе друже !Ці вуйки, ранішше жили високо на полонині і пасли вівці, робили бринзу. Якось одного з них направили за сіллю і після цього все і почалось... Спочатку ці політики з полонини думали, що компютер, це телевізор. Коли ім розяснили в чому суть, вони і захотііли автономії. Закомплексовані бездарі,і неучі, які у 50-60 років захотіли зробити карєру політика у складі Пудкарпутської Руси. Тепер ці маразматики не відходять від монітору і все їх військо (із трьох осіб включаючи Сидора) по черзі пише свої безграмонтні коментарі. У менае напрошується один висновок: бидло є бидлом, тут не прибавиш не убавиш. Нехай ці вуйки знову піднімаються на полонину і пасуть овець. За бринзою приїдемо самі.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Петрику - от після таких як ти і та К. що писала перед тобов хочеся взяти корбач і гнати таких укро-нацику за перевав.Лиш так дале фатьовики,лиш так дале.Сієте вітер - пожнете бурю.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Але, але Петя дужесь розумный з порожнима словами, котрись генетично перебрав од украйинськых совєтських більшовиків-націоналістів. Мав бось порювняты кулько ся зробыло за Чехословакіі а типирь, за неньки України на Подкарпатськуй Руси (Закарпатті). Быванці Пудкарпатя дуже добре знавуть, што значить демократія и автономія, бо мавуть историчний опит и память на демокрацію, бо майже 20 рокув жили в майвиспілішій демократічнуй державі в Центральнуй Європі - Чехословакії президента Масарика. Цілком случайно, Украйина дустала державність, бо Ельцын бов пяный, а типирь маєте типичний велыко-славянськый бордак - будь аутократію, або хаос с типичнов жобротов як класики пописали: нищета, взяточничество, воровство, пянство, злоупотребление законами итд. Так Петя, запхай свуй пысок краснинько, и запамятай, всяде де є аспонь частично демократія, коринні жители мавуть право на то, што та земля приносить де они живуть. Жители Пудкарпаття мавуть право на фінанціі (грошi) з транспорту (нафти, газу, електрини,товару итд.) через територію Закарпатськой обл (Пудкарпатя). Не єчіть Петя а вам подобні, бо йсте далеко гурші, як боли колонізатори в Африці! Арогантні и агресивні йсте щирі и свідомі, бо корінні жителі- Русини не суть Баски!! Лемже ай Русини мавуть границю терпимості!!! Непровокуй Петя!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    UKRAINCI UCIT RUSINSKIY JZIK XOROSHIY SOVETVAM NABUDUSHOE ATO POLUCETESJ JK TURISTI NA PODKARPATSKIY RUSI I VIDITSJ PORJDOCNO BO VI UKRAINCI E V GOSTJX UNAS ZATO VI DOVSHNI NIKOLI NEZABIVATI I DITI VASHITOSHE VIDITSJ KOLTURNO ANEJK SVINI!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ого кулько коментарю о.Дмитрій заслужив, рата ай коло нього другі не годны ай дисяту часть сього. Их обсуждав за то што накрали, ай збыткувуться над просов челядю, а о.Дмитрія поливаут ..за тото што ун тот беспредел хоче остановити. Айбо нацикы разниі не увидят! Йим усьо кавельово, бо оны фашісты.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А русским нужно учить русинский язык по той же причине?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Для того, що вивчити "язук" "русинув" треба з весни найнятись пастухом овець на Закарпатських полонинах.Навчання буде відбуватись за сучасною методикою і по суті є досить простим. Зміст навчання полягає в тому, щоб "академік русинознавства" вмів перекручувати ісконно українські чи російський слова, до стану непонятного белькотіння, що і є русинською мовою. Наприклад,замість слова "тобою" на слово "тобов", а замість слова "перевал" на слово "перевав", замість слова "культурою" на слово "культуров". Отже, все просто- кожне слово закінчувати на "ов" і ви уже русин.З чим і вітаю сучасну українську націю- русинов.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    MOVOZNAVCU I TAKI "PROFESORA" JK TI UCIT RUSINSKIY JZIK!!!!!! BO RAZNICJ MESHDU NAMI VELIKA I NELISH JZIKU NOI KULTURI EVROPEYSKIY ZDOYMIT SVOI TURECKI SHAROVARI I OBRISHTE SVOI OCILETCI ATO VAS PRINIMAYUT ZA TURKIV BUSURMANIV!!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Русинскый язык ся удержав русинамы од часів святих Кирила и Мефодія. Русином не треба ся учити Церковнославянскый язык бо письму святому добре розумивуть не так як потурчені русини-українці чи русини-словаки, котрі свуй материнськый язык заболи. Сим людём треба перевести Церковнославянськый язык на Українську мову чи на Словацькый язык, бо од традіцій св.Кирила и Мефодія суть дуже далеко. Мовознавець сесе неможе розуміти, бо вун представляє культуру Татаро-монгольскої спадщини, де св.Кирил и Мефодій не мавуть місто в духовному житью людей-христіян.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Мовознавець має секрет. Вун нехоче повісти, ош українську мову так ся учив, што изучал русский язык, пак польску реч а патім помішав іх докопи и дустав гарнисиньку мову. Ось то є наша багатюща мова!!! Як ся вам то любить пан Мовознавець? З мови и українців мош аспонь так файнинько ся сміховати як ай з русинського языка и русинув. Лемже з вашов культурнов спадщинов, вам тяжко порозуміти, што основов цівілізаціі є честованя людини и честованя сімї а тим ай языка, котрим мамка, отець (тато) дідо и бабка говорили.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Movoznavcu,ne hrise pasztuxame zakarpatszykeme. Tobi do nex jak do Raju! Jix brenzu tobi hrix jiszte, te maes cukrovej burjak,kotrej obroblyajuty nasi zsone,bo vasi lem pete hodni.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Не було тут ніяких русинів. Тут усе були білі хорвати. Русини прийшли з Корятовичем. Чому вони русинами називаються? Рус то назва варязька, означає "весловий", тому і руські і русини і всякі їм подібні то прийшла назва, а тут усе були білі хорвати, то їхня земля. А ті русини які прийшли з Корятовичем у Мукачево хай собі забирают свого Балогу і летять собі за перевал сизим голубом. Там їх давно зачекалися.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пять ган...нів зайняли весь форум і думають, що від них щось залежить.
    Подобається хохляндія? Ніхто вас не держить, пиз...йте за перевал.
    Закарпаття хохляндією ніколи не було, якби не Сталін.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Закарпатець
    24.02.08 (20:32)
    + 1 200 000 русину из вашими словами согласны!РЕСПЕКТ!!! ;)

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Хотів би новий русинський паспорт! Я РУСИН!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Айно, жили в Карпатах Білі хорваты и майбулше зустало іх на южных схилах Карпат, бо з сіверных схил перейшли до Ілірії, територія типиришний Хорватії и суть основов Хорватського народу. Білі хорваты на території Хорватії и Пудкарпатя славянізовали ся иштьи до приходу Мадярів до Дунайского регіону. Правдов є, што в географічных назвох слово хорват зустало ай на Пудкарпатті. В документох Марії Терезії Росвигово (часть Мукачева) ся называло Кроатише дорфер (Хорватськоє село). Слово Русин, пре славянів з Дунайского регіону принесли Мадяри, котрі довго жили на степях Київської Русі и НЕ князь Корятович. То Мадярські и Українські націоналісти выдумалы міфи о Корятовичові и о Русинах, бо Мадяром тяжко признати ош Дебрецен до приходу Мадярів ся називав Доброчин-ом а Украйинцём легше говорити ош Корятович був Украйинець ай кідь де факто бов литовець - не славян.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Білый хорват кидь ся му не любять русини - корінны жителі - най иде до Хорватії а не толерантни украйинці-націоналісты, на восток, за Карпати. Кидь ся то не любыть Білому хорватови най ся придасть к украйинцём. Корінны жители Пудкарпатя мавуть повноє право жити на Пудкарпатю. Право коринным жителям дає Конституция Украийини ай ООН.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Аноніму і його подібним: Бачу що жмудські русини і історії не знають, а тепер іще і шовінізмом трясуть, у чому вони від інших преступників не відрізняються. Як то ми білі хорвати, котрі тут тисячоліттями жили (подивітеся на карту любу, а тоді сперечайтеся). Хорвати прекрасно церковно слов'янську мову розуміють, бо вона походить з Македонії, звідки були Кирило і Мефодій, а тому була південно слов'янською. А русини прийшли з Білорусії і Литви і осіли навколо Мукачева, де вони і досі живуть і називаються русинами як і інші русини: біороси, малороси і великороси. А тут, у Карпатах усе жили білі хорвати. У Карпатах жиють хорвати, капіш?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А Магочій то русинська фамілія?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Незалежнiсть Пiдкарпатськоi Русi- це лише питання часу. В ходi неминучого розпаду Украiни, як держави,що вже розпочався.це станеться неодмiнно.
    Теперiшня Украiна- це неприродний i нестiйкий уламок Радянського Союзу,i процеси вiддiлення iсторично незалежних територiй (Крим, схiднi росiйськомовнi та захiднi европейськi областi) -це хоч i болючий, але природний i закономiрний. процес.
    Як би не бiснувались деякi навiженi галичани, котрi за походженням е фактично здебiльшого поляками, а не «вкраiнцями», волю народу не спинити.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Путькарпатська русь, це віртуальне сидорове творіння. Йому приснився сон шизофреніка... В житті він себе ненайшов, і піп, і політик, а типир ще і русин, завтра буде лемок... Яке воно хворе... Жалко істинних русинів, що їх така погань ганьбить...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    IVANE RUSINE J STOBOV POVNOSTU SOGLASNIY, UKRAINA NEMOSHE SHITI NA ODNIY BREXNI I DOKAZUVATI CEVILIZOVANOMU SVITU SHOTO TAK MAE BUTI I VPUTUYUT TUY ROSSIY,"BO IZA ROSSII NA UKRAINI PLOXO SHITI" POVNA NESURAZICJ POSTIYNO OBVINJTI ROSSIYU UKRAINA ZALISHILASJ KOMUNISTICNOV DEKTATORSKOV SRANOV V OBRAZI "DEMOKRATII" I NAZAPADI CEVSE VIDJT I ROBLJT SVOI VISNOVKI POPOVUDU UKRAINI!!! UKRAINA MAE RISHITI VSI NACIONALNI I ZEMELNI VOPROSI JKIY TREBUE CIVILIZOVANIY SVIT BESTOGO NIJK!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Вы укпаиинцы ни .... нерозумиете шо вы годнызнати про русину.РУСИн руснак...ТА ще у кажить шо другы краиины ЗЕМЛИ РУСКОЙ тоже УКРАИИНЦЫ

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    НЕ ТРЕБА СІЯТИ РОЗБРАТ МІЖ БРАТАМИ О СИДОРУ Я ЙОГО ГОЛОВОЮ НЕ КЛАВ А ХТО ЙОГО КЛАВ ГОЛОВОЮ СЕЙМА ТА ТИМ НАЙ І СЛУЖИТЬ ЖИТИ Є МІСЦЯ ВСІМ ВБИ БУВ МИР І ОБЄДНАНА З УКРАІНОЮ ЄВРОПА А БЕЗ УКРАІНИ НАС ЄВРОПА НЕ ПРИЙМЕ А В РОСІЮ Я НЕ ХОЧУ

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ІЗ НЬОГО ТАКИЙ ПИСАКА ЯК ІЗ МОГО МАЛОГО КЛИПАЧ

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    [quote]
    Пиши-пиши.Вам бляха-муха всьо Косова хочеся."Хай буде крові по коліна,аби жила Україна!"Так ви собі уявляєте право націй на сомоврядування."Титульна нація"блін.[/quote]
    Тячуський руснак, так у вас же духу забракне. Чого до сих пір не на барикадах? От тоді ми ы порахуємо вашу реальну кількість :)

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    НЕ ТРЕБА СІЯТИ РОЗБРАТ МІЖ БРАТАМИ О СИДОРУ Я ЙОГО ГОЛОВОЮ НЕ КЛАВ А ХТО ЙОГО КЛАВ ГОЛОВОЮ СЕЙМА ТА ТИМ НАЙ І СЛУЖИТЬ ЖИТИ Є МІСЦЯ ВСІМ ВБИ БУВ МИР І ОБЄДНАНА З УКРАІНОЮ ЄВРОПА А БЕЗ УКРАІНИ НАС ЄВРОПА НЕ ПРИЙМЕ А В РОСІЮ Я НЕ ХОЧУ

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ІЗ НЬОГО ТАКИЙ ПИСАКА ЯК ІЗ МОГО МАЛОГО КЛИПАЧ

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    [quote]
    Пиши-пиши.Вам бляха-муха всьо Косова хочеся."Хай буде крові по коліна,аби жила Україна!"Так ви собі уявляєте право націй на сомоврядування."Титульна нація"блін.[/quote]
    Тячуський руснак, так у вас же духу забракне. Чого до сих пір не на барикадах? От тоді ми ы порахуємо вашу реальну кількість :)

    Страницы