ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

10-ти консервним заводам Закарпаття загрожує закриття?

    29 июня 2024 суббота
    33 переглядів

    Як повідомив журналу "Агроогляд: овочі та фрукти" координатор Закарпатського представництва Проекту аграрного маркетингу Роман Сало, у цьому регіоні вже третій рік підряд спостерігаються проблеми з вегетацією огірка, який є стратегічною сировиною для численних консервних заводів регіону.

    За словами експерта, незвичайно низькі нічні температури й ушкодження градом призвели до вповільнення вегетації й навіть загибелі окремих рослин огірка. Крім того, на тлі ослаблення рослин спостерігається підвищення захворюваності огірка. За попередніми оцінками, якщо ситуація найближчим часом не покращиться, виробники Закарпаття можуть втратити до 30% і більше врожаю огірків цього року, інформує АСУ.

    Нагадаємо, що протягом 2 років підряд урожай огірків у Закарпатській області був значно нижчим з очікування внаслідок ушкодження градом або несприятливих погодних умов. Тому регіон, у якому працює понад 10 великих консервних заводів, змушений був закуповувати огірок у сусідніх областях і навіть імпортувати пресерви огірка з Індії. Томати для цільноплідного консервування на Закарпаття везуть з південних регіонів: Одеської, Херсонської та Миколаївської областей. Схоже, що цього року ситуація може повторитися, і консервні заводи, які навіть при гарному врожаї огірка змогли б завантажити свої потужності не більш ніж на 60%, будуть змушені використовувати імпортну сировину в ще більших обсягах.
    Консервні заводи Закарпаття шукають сировину "на стороні"?
    Закарпаття має чудові природно-кліматичні умови для розвитку садівництва і плодоовочівництва
    Усі овочі й фрукти — на Закарпаття!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору