ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

5 років тюрми і виплату 1 млн. 22,4 тис. грн. присудили злісній неплатниці податків на Закарпатті

    04 июля 2024 четверг
    26 переглядів

    На Закарпатті за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (понад 1 млн.грн.) засуджено жительку одного з сіл Свалявського району.Будучи зареєстрованою як суб’єкт підприємницької діяльності, згадана громадянка протягом 2003-2005 років здійснювала реалізацію лісоматеріалів та інших товарно-матеріальних цінностей.

    Крім того, підприємець була зареєстрована платником податку на додану вартість. При цьому, підприємець не подавала податкову звітність протягом 2003-2005 років (за винятком двох декларацій) – ні декларацій про доходи, ні податкових декларацій з ПДВ. У результаті підприємець приховала об’єкти оподаткування податком з доходів фізичних осіб і податком на додану вартість та умисно ухилилась від сплати податку з доходів фізичних осіб на суму 349,9тис.грн. і ПДВ на суму 672,5тис.грн., що разом становить 1,0224тис.грн., що згідно з ст.212 Кримінального кодексу України кваліфікується як ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах. Підприємець визнала, що не дуже обізнана з веденням бухгалтерського та податкового обліку, а тому не подавала податкові декларації.

    Суд призначив підсудній покарання – 5 років позбавлення волі та позбавлення права займатися підприємницькою діяльністю на 2 роки, але з урахуванням обставин справи звільнив винну від покарання у вигляді позбавлення волі з трирічним іспитовим строком. Також суд зобов’язав стягнути з підприємця 1 мільйон 22,4 тисячі грн. на користь держави.

    Сайт ДПА в Закарпатській області
    Посадові особи одного із закарпатських СП не сплатили податків більш ніж на півмільйона гривень
    Троє краян звинувачені у захопленні 99,17 % відсотків статутного фонду закарпатського ВАТ
    На Закарпатті директор одного з підприємств не сплатив більш ніж 1 млн.грн. податків
    Закарпатське "плодовоягідне" ВАТ хронічно не сплачувало податків

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору