ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Біопаливо із кукурудзи вироблятимуть на Закарпатті

    28 июня 2024 пятница
    40 переглядів

    Закарпаття вибрано пілотною областю в реалізації в Україні проекту центральноєвропейської мережі виробництва біоетанолу. Невдовзі поблизу прикордонного Чопа має вирости новий завод, на якому вироблятимуть близько 60 тисяч тонн цього біологічного палива. В реалізацію закарпатського проекту планується інвестувати понад 100 мільйонів доларів.

    Про це у середу під час спільної прес-конференції повідомили журналістам державний секретар адміністрації прем’єр-міністра Угорської Республіки Дьєрдь Гіліан та голова Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко і голова Закарпатської облдержадміністрації Олег Гаваші. Дьєрдь Гіліан перебував у Закарпатті з одноденною робочою поїздкою, метою якої було обговорення умов реалізації проекту.

    У країнах Євросоюзу надзвичайно зацікавлені у виробництві альтернативних джерел енергії, зокрема і біопалива, адже це зменшує їх енергетичну залежність. Враховуючи те, що до 2010 року вміст етанолу в бензині на території країн ЄС становитиме не менше двадцяти відсотків, стає зрозуміло, наскільки перспективним є виробництво етанолу. У центральноєвропейській мережі етаноловиробництва далеко не останню роль відведено Україні: якщо проект виявиться вдалим на Закарпатті, то такі заводи збудують ще в трьох регіонах нашої держави. Такі заводи, як планується побудувати у нас, створюються, зокрема, і в Угорщині.

    Для Закарпаття передусім важливим є той момент, що етанол вироблятимуть із… кукурудзи. Як відомо, саме в нашому краї збирають найкращі в Україні врожаї цієї культури. Це означає, що аграрний сектор області отримає «друге дихання» і нарешті буде вирішено проблему пустуючих земель, адже виробництво потребуватиме 350 т кукурудзи на добу. На самому заводі працюватиме близько 600 робітників, але ще як мінімум 2 тисячі чоловік буде зайнято виробництвом сировини, повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА.

    Завод глибокої переробки кукурудзи «Веткорн» (саме так він називатиметься) – це ще і виробництво супутньої продукції, зокрема сиропу глюкози, натурального крохмалю, вуглекислого газу і найголовніше – комбікормів. Спеціалісти підрахували, що на вироблених із кукурудзи комбікормах можна буде вигодовувати стадо великої рогатої худоби в 1-1,5 тисячі голів і виробляти 11 тисяч тонн м’яса або 18 тисяч тонн молока.

    «Цей проект підтримується урядами як України, так і Угорщини», – повідомив Леонід Козаченко. Зацікавлене у співпраці і Закарпаття: незважаючи на те, що область займає перші місця в державі за темпами розвитку промисловості, ситуація у сфері сільського господарства не є такою ж утішною. “Облдержадміністрація отримала 4 подібні пропозиції з різних країн. Однак саме цей проект для нас є вигідним, оскільки дає великі перспективи для розвитку сільського господарства області”, – зазначив голова облдержадміністрації Олег Гаваші.
    5 АЗС відкриє ВАТ «Закарпатнафтопродукт-Мукачево» в гірському краї до кінця 2007-го року
    Ситуація на ринку пального в Закарпатті стабільна?
    "Лукойл" відкрив чергову АЗС на Закарпатті
    Закарпаття: На трасі Київ-Чоп з’явилась нова АЗС

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Скажiть i про те, що для виробництва бiоетанолу потрiбно крiм кукурудзи ще; - венличезна кiлькiсть тепло-i-електроенергii, ,багато води / на 1 лiтр етанолу - 3 лiтри води/ , вiдходи виробництва без дальнiшоi переробки можуть зберiгатися лише декiлька днiв. I ЩО З НИМИ ПОТIМ РОБИТИ ? Проблеми з угорським премiксом вже забули ?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    :-)