ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Наслідки "владного перевороту" на Хустщині: поліція перевіряє розкрадання бюджетних коштів головою райради Юрієм Іванчо

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Віталій Грегор
     
    В той час, коли на Хустщині сотні тех.працівників освіти не отримували місяцями мінімальної зарплати, керівництво райради навпаки - отримало десятки тисяч гривень, цинічно збагачуючись шляхом привласнення бюджетних коштів одного із дотаційних районів Закарпаття.
     
    Відповідна інформація  щодо безпідставного збагачення керівництва Хустської районної ради за рахунок фактично освітян, була озвучена мною 28 лютого 2018 року на черговій сесії Хустської районної ради, що викликало хвилю масового суспільного обурення не тільки серед місцевих жителів, громадськості, депутатів, а й правоохоронних органів. 
     
    ВІДЕО: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=194852567770773&id=100017380924460
     
     

    Як наслідок, голова райради Юрій Іванчо навіть провалив свій звіт за пророблену роботу, оскільки більшість депутатів не підтримали його (проголосувало лише 18 із 36 обранців). Однак в кращих жанрах хустського свавілля, в порушення законодавства і регламенту, голова ради «протягнув» за другим разом свій провалений звіт, поставивши його на повторне голосування.
    http://khust-rajrada.gov.ua/rezultati-poimennogo-golosuvannya-z-pitan-poryadku-dennogo-pershogo-zasidannya-desyatoyi-sesiyi-hustskoyi-rajonnoyi-radi-vii-sklikannya/
     
     
    На підставі озвучених фактів та наданих мною підтверджуючих документів Хустський відділ поліції відкрив кримінальне провадження щодо вищих посадових осіб Хустської районної ради за ознаками злочину, передбачено ч.2 ст.191 Кримінального кодексу України, тобто привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем. Відтак, горе-посадовцям "світить" до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
     
    Суть порушення полягає в тому, що згідно законодавства, надання матеріальних допомог і преміювання здійснюється виключно радою, однак Юрій Іванчо надав допомогу в сумі понад 19 тис. грн. своєму заступнику Михайлу Калиничу одноособово, без рішення ради. Крім того, сам Ю.Іванчо отримав, згідно рішенні ради, собі допомогу в сумі понад 21 тис. неправомірно, оскільки така допомога надається при отриманні щорічної відпустки.
     
     
    Ці додаткові виплати були здійсненні в грудні 2017 року і склали заплату голови райради Іванчо понад 50 тис. грн, а його заступника Калинича – понад 46 тис.грн.. І це незважаючи на те, що технічні працівники районної освіти не отримували по декілька місяців заплати восени 2017 і станом на лютий 2018 року ще й не отримали заробленого за грудень.
     
     
     
    Слід нагадати громадськості, що це керівництво районної ради Хустщини прийшли до влади наприкінці липня 2017 року шляхом проведення незаконної сесії райради із грубим порушенням законодавства за підтримки голови Хустської РДА Назарія Павлія. Вони прийшли на штучних гаслах захисту прав освітян, зібравши їх на псевдо-сесію і обіцяючи погасити заборгованість по їх зарплаті, яка виникла начебто через бездіяльність попереднього керівництва. Внаслідок чого сотні тех.працівників районної освіти вже при цих нових горе-керівниках не мали зарплати понад 3 місяці. Лише завдяки громадському тиску і додаткових дотацій із державного та обласного бюджету вдалося погасити більшу частину заборгованості, але за грудень 2017 року так і не було виплачено, згідно листа голови Хустської РДА Н.Павлія від 09 лютого 2018 року.
    http://gregor-ua.blogspot.com/2017/07/prichiny-vladnogo-perevorotu-na-Xuctschini.html
     
     
    Громадський правозахисник Віталій Грегор
    07.03.2018