ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Скандальний священик Димитрій Сидор зробив чергову промосковську заяву

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Бувший міністр

    Закарпатський скандальний поп Дмитро Сидор (РПЦ) та "поплічник великого московського "русина - премєр-міністра" Гецка, зробив заяву, через свою кишенькову "ГОшку", яка створена його куратурами з ФСБ.
    Сидор звинувачує Україну та українців в тому, що на Донбасі вже шостий рік триває війна.
    " - Звернення Закарпатського обласного подкарпато-русинського общества
     ім. Кирила та Мефодія до майбутніх кандидатів на виборах, та до виборців.
    ( яка має бути гуманітарна складова вимог до людей-кандидатів та до їх програм, які хочуть чесно послужити Україні та своїй Церкві, правом бути обраним на виборах та скористатися правом обирати інших).
     Від імені членів Закарпатського обласного подкарпато-русинського общества ім. святих Кирила і Мефодія, звертаємось до лідерів українських партій та національних товариств України:

     

    Честовані поважні люди! Просимо вас подивитися з правової точки зору на те, що діється в нашій державі, де явно проявляється узурпація чиновниками влади, катастрофічне подорожання життя, всенародне заплановане зубожіння громадян, розгін людей з рідних земель в Європу і по світу, та безцеремонне гоніння вдома віруючих Української Православної Церкви з захватами їх храмів, з публічним знущанням над їх правами в ЗМІ та на телебаченні. Звинувачуючи безпідставно православних канонічної Церкви у всіх загрозах для держави, влада свідомо розв’язала руки на насильницькі дії проти православних громадян вуличним радикалами в масках, які діють, згідно відкритої інформації, чи-то при підтримці, чи-то при потуранні СБУ. Така політика владних мужів-узурпаторів уже привела до втрати території України, починаючи з В.Ющенка (при якому ми втратили острів Зміїний і 12000 кв.км території, багатої на нафту і газ), до втрати при П. Порошенкові Криму та багатої на природні багатства неконтрольованої нині території на Сході.
    Влада України вела свої ганебні дії до штучних конфліктів з усіма сусідніми державами та грубо посягнула на права всіх нацменшин в середині країни, в тому числі й на права і свободи русинського народу Закарпаття, творячи спланований цинічний розбрат між громадянами, по-принципу: розділяй і володарюй.
    В цьому протиправному хаосі доводимо до відома всіх той факт, що народ русинів Закарпаття, як громадяни України, більшістю православних канонічної УПЦ, давно визнаний в міжнародному правовому полі, в 22 державах світу та більшістю людей в світі.
    Русини визнані світом не лиш як населення, але і як «народ русинів, що живе здавна на південь від Карпат», що саме цим текстом і зафіксовано в міжнародних договорах.
    Визнані русини 10 вересня 1919 року 57-ма державами світу разом з їх національною республікою Підкарпатська Русь в складі ЧСР. Це сталося, до речі, раніше, чим появилася на світ сталінсько-комуністична Українська Радянська Соціалістична Республіка в 1922 році, без польської Галичини, без Буковини, без Криму, та без Закарпаття-Підкарпатської Руси, (як національної республіки русинського народу в складі ЧСР, і лиш з 21 січня 1946 року - в складі УРСР).
    А ось Незалежна Україна народилася тільки після виходу з СРСР, та державотворчим референдумом 1 грудня 1991 року, в якому взяли участь і народ русинів Закарпаття, проголосувавши 92,5% за створення нової країни не лиш для українців, а для державотворчих русинів та всіх інших малих і великих народів, та 78% - за спеціальний самоврядний статус в складі України.
    На жаль, за всі роки Незалежної України нова влада активно руйнувала радянське надбання, перетворивши її в саму відсталу країну Європи і світу, а нас, громадян, в майже безправних і майже соціально незахищених - без роботи, без медицини, без достойної зарплати, без відповідної пенсії та надійного захисту життєвого середовища, житла, храмів та й долі її громадян.
    Однак, ми віримо, що майбутнє Незалежної України можливе, але при високій самоорганізації громадян на майбутніх виборах, в розумінні того, що владу захопили узур-патори, знекровили її, та ще й передали її зовнішньому управлінню.
     Отже, мирне співжиття наших громадян залежить тільки від нас, у вдалих виборах та у визнанні прав всіх народів нашої країни, в тому числі державотворчого народу русинів Закарпаття, та у вигнанні узурпаторів, шляхом волевиявлення на виборах».
     Ужгород. 23. 06. 2020.
     Правління тов. ім. Кирила та Мефодія." - пишуть сепаратисти з РПЦ в Україні.