ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Україна-Угорщина: кому вигідні спекуляції на тему національних меншин?

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Валерія

    Угорщина – країна, що посідає важливе місце серед стратегічних партнерів України. Налагодження ефективних економічних та культурних зав’язків між державами є ключем до вирішення багатьох наболілих питань. Особливо важливим це є для Закарпаття, області, що безпосередньо межує з Угорщиною, та на території якої проживають тисячі етнічних угорців, які визнають українську владу, культуру та мову, здобувають належну освіту в угорськомовних школах та всебічно підтримуються нашою державою.

    Незважаючи на це, постійно знаходяться борці за «справедливість» та «рівність», які прагнуть ці стосунки погіршити, спекулюючи питанням українсько-угорських відносин, а всі ситуації пов’язані з нацменшинами викривити та перекрутити, тим самим загострюючи ситуацію в регіоні та розпалюючи міжнаціональну ворожнечу між угорцями та українцями.

    Останні події показали, що офіційний Будапешт готовий та прагне до діалогу, тим самим невілювавши всі намагання «зацікавлених осіб» дискредитувати українську владу та продовжувати «політичні ігри» на питаннях національної приналежності. Так, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан назвав Україну "великою країною" і заявив, що очікує зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським ."Україна - велика країна, і поводиться таким чином", - зазначив прем'єр-міністр, який додав, що після виборів президента України угорський уряд неодноразово висловлював готовність провести двосторонні зустрічі.

    Київ і Будапешт за час протистояння нарешті почали розуміти один одного краще. Поволі з’являється усвідомлення, що Угорщина не планує анексувати Закарпаття, як це зробила Росія з Кримом, а Україна не ставить за мету асимілювати угорців. Угорський уряд  готовий вести діалог на найвищому рівні та в майбутньому надавати всю необхідну допомогу для сприяння швидкому розвитку України Одночасно треба зробити все, щоб освітня реформа в нашій державі сприймалася угорцями (і так само румунами) не як спроба асиміляції, а як розширення можливостей для дітей, як заклик інтегруватися. Зростання якості та обсягу викладання державної мови має йти поруч зі збереженням свободи вибору мови навчання щодо більшості предметів, адже Закон це дозволяє.

    Починаючи з 2014 року Кремль майстерно готував Україну та Угорщину до конфлікту, а відколи той розгорівся – успішно його поглиблює. В хід ідуть і маніпуляції думкою Києва та Будапешта, і нові провокації. Нарешті, всі зрозуміли «хто є хто», і як довго цей «хтось» маніпулював болючими питаннями тільки загострюючи та поглиблюючи їх . Діалог та компроміс – як свіжий подих повітря, як нова сторінка історії співпраці двох могутніх країн – України та Угорщини. Суспільство хоче змін і воно їх бачить, а всі намагання ситуацію погіршити та загострити є марними, адже угорці завжди були частиною багатонаціонального Закарпаття, а наміри автономізації чи відділення є всього-навсього спекуляціями осіб, яким невигідний союз між країнами та їхнє братерське співіснування.

    Картинки по запросу україна угорщина