ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Будапешті відзначили 206-ту річницю з дня народження Тараса Шевченка

    26 апреля 2024 пятница
    Аватар пользователя Сергій Молнар

    10 березня 2020 року в Угорщині відбувся урочистий захід з відзначення 206-ої річниці з дня народження Тараса Шевченка з покладанням вінків до пам’ятника Кобзарю в Будапешті.
    Захід відкрила Голова української асоціації «Єдність» та Голова самоврядування українців Кьобаня Вікторія Петровська, яка наголосила, що пам'ять про Шевченка і наші традиції житимуть лише тоді, коли вони передаватимуться наступним поколінням, і представила українських дітей Угорщини, які підготували малюнки на тему творів Шевченка та продекламували уривки з віршів Кобзаря.
    Вітаючи учасників заходу, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Угорщині Любов Непоп зауважила, що творчість Великого Кобзаря залишається і сьогодні, як ніколи, актуальною. Ми й надалі маємо докладати спільних зусиль з тим, щоб захистити нашу країну, її суверенітет і територіальну цілісність. Ми й надалі маємо боротися, щоб захистити вибір українського народу жити "в сім'ї вольній", його прагнення бути частиною єдиного європейського простору.
    Звертаючись до українців Угорщини та угорських партнерів, Посол зауважила, що в цій боротьбі Україна розраховує і на подальшу допомогу закордонних українців загалом і нашої громади в Угорщині зокрема та підкреслила символічність участі в якості співорганізаторів у сьогоднішньому заході членів новоствореної громадської організації українців Угорщини – української асоціації «Єдність».
    Під час заходу також прозвучали вірші Т.Шевченка угорською мовою у виконанні угорського артиста Роберта Гараі.