ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В сусідній Угорщині притягнуто до відповідальності міських голів за сприяння отримання статусу закордонних угорців мешканцями Закарпаття

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Бувший міністр

    Прокуратура в угорському місті Сегед висунула обвинувачення проти 16 осіб, які допомогли громадянам Угорщини, які проживають за кордоном, отримати фіктивну прописку в період з 2012 по 2015 рік. Серед звинувачених – кілька міських голів, працівники адміністрацій та власне закордонні угорці.

    Загалом у справі йдеться про 59 фактів підробки документів. Насамперед мова йде про громадян Сербії та Румунії, які мають подвійне громадянство і не проживають на території Угорщини. У підробці документів їм сприяли міські голови двох міст, а також два працівники муніципалітетів, повідомляють угорські ЗМІ.

    Зокрема один з мерів виступив у якості поручителя у 11 випадках підроблених заяв щодо отримання прописки, а інший примусив одного з співробітників підписати фальшиві документи. Інші співробітники мерій допомогли в заповненні цих документів та навіть підшукали людей, які мали підписати ці документи як фіктивні господарі. Один з працівників мерії навіть прописав у себе 12 чоловік.

    Загалом таким чином було отримано фіктивну прописку в Угорщині для 142 закордонних угорців.

    Обвинувачення вимагає тюремного ув’язнення (умовно) для двох працівників муніципалітету, штрафів для інших восьми обвинувачених, включаючи мерів містечок. Угорські громадяни, які проживають за кордоном, також мають бути покарані і сплатити штрафи за участь в афері.

    Слід зазначити, що на Закарпатті також проживає чимало закордонних угорців з подвійним громадянством. Багато з них також мають фіктивну прописку в Угорщині, але мешкають в Україні.

    Про це неодноразово наголошували представники угорської опозиції, зокрема колишній прем’єр-міністр Угорщини Ференц Дюрчань. Дюрчань показав будинок біля угорського кордону, в якому “прописано” понад 200 українців.

    Цього року Генпрокуратура Угорщини відкрила 370 справ проти українців, які фальшували заяви про угорське громадянство.