ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Україні проходить перший конкурс біомедичних і технологічних стартапів

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя SEVEN

    Інновації в медицині. Саме так можна охарактеризувати перший в Україні конкурс біомедичних стартапів, фінал якого відбудеться 12 травня в Лондоні. Про це говорили учасники прес-конференції 14 лютого в ЛІГАБізнесінформ.
    В конференції взяли участь в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, координатор Національної Ради з розвитку інновацій Алла Олійник, директор «Дому інновацій» Олександр Кульвановський, голова Оргкомітету iForum Олександр Ольшанський (Internet Invest Group), засновник KM Core Євген Уткін.
    Організатором конкурсу виступив «Дім інновацій» спільно з Українською медичною асоціацією Великобританії (UMAUK) і компанією Borsch Ventures, а також за підтримки iForum, Міністерства охорони здоров'я України та Американської торгової палати в Україні.
    Мета конкурсу - розвиток української інноваційної екосистеми, підтримка вітчизняних вчених, винахідників і підприємців у сфері медицини, біології та охорони здоров'я.
    Взяти участь в конкурсі можуть винахідники і команди інноваторів, які мають технологічні розробки в області медицини, біології, охорони здоров'я. Проект може бути на стадіях ідеї, pre-seed, прототипу або готового продукту. Вітаються проекти із застосуванням новітніх IT-розробок і світових підходів (блокчейн, штучний інтелект, віртуальна реальність, доповнена реальність, розпізнавання зображень, персоналізована медицина тощо).
    «Наше основне завдання - презентувати українські розробки як вітчизняним, так і іноземним бізнес-ангелам, і венчурним інвесторам. Ми шукали партнерів, яких також зацікавить ця ініціатива, і всі вони сьогодні сидять з нами за одним столом. Я впевнений, що в Україні є перспективні проекти в біології та медицині, які зацікавлять світову громадськість. Українські стартапи - цікаві й конкурентоспроможні», - зазначив директор «Дому інновацій» Олександр Кульвановский.
    Він також додав, що учасники, які надіслали заявку на участь в проекті, отримають повну експертизу від професійного журі, а в перспективі - фінансування своїх проектів та вихід на глобальні ринки.
    На прес-конференції були озвучені умови участі: записати відео презентацію англійською мовою (до 2 хвилин), а також заповнити анкету. Анкети приймаються до 23 березня.
    В. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун підтримала ідею створення конкурсу. «Наше міністерство активно впроваджує інновації в медицину, ми навіть створили спеціальний директорат з цього питання. Україні потрібно рухатися в прогресивному напрямку, розвиватися. Вітчизняні технології застаріли і нам потрібно це міняти», - зазначила вона.
    Фіналісти конкурсу презентують свої проекти на iForum 25 квітня 2018 року членам журі, а також представникам українських та іноземних фондів. Переможці також представлять свої проекти британській спільноті інвесторів 12 травня в Лондоні. Вони також отримають можливість взяти участь в акселераційних програмах в Берліні і Парижі.
    Зі всіма умовами конкурсу детальніше можна ознайомитись на сайті https://innovationhouse.org.ua/ та фейсбук-сторінці «Дому інновацій» https://www.facebook.com/events/921227514706048/