ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Зеленський обіцяв розібратися з головою Київського суду Одеси Сергієм Чванкіним

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Викривач Корупції

    Зокрема, вона сказала: "Ви неодноразово говорили про те, що судова система країни вимагає змін. Я хотіла б звернути Вашу увагу на конкретну ситуацію, коли глава Київського суду Одеси Сергій Чванкін здійснює тиск на редакцію інформагентства АСПІ, погрожуючи судом через те, що редакція висвітлювала матеріали про незрозуміле походження його "маєтку" і доходів. Ми вже відсилали запит про це на адресу Офісу президента, але ніякої реакції не отримали. Фактично суддя на боротьбу з журналістами витрачає державні кошти. Як така ситуація можлива в нашій країні?".

    Володимир Зеленський вислухав кореспонденку, розпорядився прийняти від неї документи, які стосуються судді Чванкіна, і обіцяв розглянути це питання. 

    Президент також вкотре нагадав про необхідність перезавантаження судової системи.

    Як уже повідомляло ASPI, 8 жовтня під стінами Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) відбулася акція протесту. Її учасники вимагали звільнити суддю Чванкіна із займаної посади.

    Активісти громадської організації "Стоп корупція" звинувачують суддю Чванкіна у зловживанні службовим становищем і піддають сумніву його моральну охайність. Свої висновки вони зробили, проаналізувавши декларацію судді. 

    За їх словами, об'єкти нерухомості, що знаходяться у власності Чванкіна і його близьких родичів, не відповідають рівню доходів судді та членів його сім'ї. 

    Активісти звертають увагу на організовані Чванкіним збори суддів у дорогих закладах (на кшталт одеських "Садів Перемоги"), які були проведені нібито на американські гранти. При цьому сам закордонний грантодавець – Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) – цю інформацію спростовує.

    Активісти також вимагають розібратися з тим, що будинок судді в Одесі оформлений на тещу Чванкіна, що працює вчителькою. Експерти оцінюють його вартість в 1,5 млн доларів. Водночас, згідно з декларацією судді, поданою до комісії ВККС, вартість будинку становить 38 тис. доларів.

    Після публікації ASPI матеріалів про скандали, пов'язані з Чванкіним, суддя на службовому бланку Київського районного суду Одеси направив до редакції лист, в якому погрожує журналістам судом.

    https://youtu.be/wbJpTtPKTmI

    Раніше учасники ГО "Стоп корупція" розповіли ASPI, що вже давно розслідують корупційну діяльність Чванкіна і навіть постраждали через це. Зі слів активістів, знімальну групу організації побили "тітушки", найняті Чванкіним, вони ж розбили автомобіль громадської організації.

    Голова правління "Всеукраїнської народної ради протидії корупції та громадської експертизи влади" Анатолій Буднік зазначив, що докази корупційної діяльності Чванкіна передані в НАБУ та ДБР, які вже відкрили кримінальні провадження.

    Раніше повідомлялося, що під час проходження кваліфікаційної оцінки на відповідність займаній посаді голова одеського суду Сергій Чванкін надав колегії Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ) недостовірну інформацію щодо фінансування власної громадської організації.

    Також повідомлялося, що активісти і журналісти відреагували на неетичну поведінку голови Київського районного суду Одеси Сергія Чванкіна і вийшли на акцію протесту.

    Приводом для акції стали погрози фізичної розправи, отримані журналістами від молодиків, що стоять на шляху "незручних" питань голові Київського районного суду Одеси Сергія Чванкіна.

    Поки органи правосуддя й антикорупційні органи досліджують доброчесність судді, журналісти перевірили вказані на співбесіді у ВККСУ Сергієм Анатолійовичем Чванкіним джерела фінансування розкішних заходів його власної громадської організації "Асоціації слідчих суддів України".

    https://youtu.be/DbVl29n5_Y0