ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Цьогоріч власного винограду не наїмося?

    17 июня 2024 понедельник
    33 переглядів

    Ще тиждень назад виноград — цей фрукт вітчизняного виробництва — був практично відсутній на ринках. Тоді як минулого року кілограм вітчизняного винограду можна було купити за цінами від 6,5-7 гривень.

    Аналітики відзначають, що така ситуація не є несподіваною, тому що більшість ранніх сортів столового винограду не витримали морозів минулої зими, та й прохолодна весна відсунула період дозрівання всіх сортів винограду.

    Згідно з найбільш оптимістичними прогнозами, обсяг виробництва столового винограду в Україні цього року не перевищить і половини торішнього рівня. При цьому, виходячи з інформації, яка надходить від виробників, істотних обсягів надходження вітчизняного винограду на ринок не слід очікувати раніше кінця серпня — середини вересня.

    Оператори ринку вважають, що брак продукції призведе до збільшення імпорту столового винограду з інших країн, і отже, стійкого досить високого рівня цін протягом усього сезону.

    Зараз, за даними "Проекту аграрного маркетингу", вартість імпортного винограду на оптових ринках складає 14-16 гривень за кілограм.
    Над виноробством Закарпаття навис домоклів меч!
    В Закарпатье гибнет молодая виноградная лоза
    Закарпаття: Виноград — до комори!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А почему велмишановный Гисем, глава Закарпатсадвинпрома мер не принял? Все такие вопросы решаемы, если хотеть их решить, а не дотации тырить...