ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

КПП "Ужгород": Контрабанді військової техніки — надійний заслін (ДОПОВНЕНО)

    09 мая 2024 четверг
    59 переглядів

    Як уже повідомляв сьогодні "UA-Reporter.com", прикордонники Закарпаття затримали українця, котрий намагався вивезти до Словаччини комплектуючі до бронетанкової техніки. Чоловік видавав комплектуючі за запчастини до тракторів.

    Як повідомила прес-секретар Ужгородської митниці Вікторія Сенгетовська, контрабандисти, добре знаючи методи роботи митників при огляді вантажного автотранспорту, вдаються до різних хитрих спроб, аби обійти митне законодавство. Як от в нашому випадку, спроба ділків перевезти через кордон комплектуючі до військової техніки під виглядом запчастин до тракторів. Однак на заваді стали митники та працівники СБУ в Закарпатській області, і продумана афера ділків зазнала повне фіаско.

    У ході митного контролю у пункті пропуску “Ужгород” водій вантажівки пред’явив інспекторам товаросупровідні документи, в яких був зазначений вантаж як “запасні частини до гусеничних тракторів та автомобілів”. Зазначений товар переміщувався через митний кордон України в режимі “експорт” до Словаччини однією з фірм м.Шепетівка.

    Однак, у митників виникли сумніви, чи вантаж не може мати військове призначення, тому для більш детального контролю були залучені експерти УСБУ в Закарпатській області та військовий спеціаліст. Як з’ясувалося, деякі запчастини, які трактувались в документах як деталі до гусеничного трактора, насправді ідентифікуються як запчастини до бронетранспортеру, танків різних моделей та бойових машин піхоти.

    Відтак складено протокол про порушення митних правил, а правопорушник в особі директора шепетівської фірми, який подав митному органу неправдиві дані про переміщуваний товар, нестиме відповідальність перед законом. Комплектуючі до військової та спеціальної техніки, на загальну суму близько 280 тисяч, гривень митниками вилучені, а відповідні матеріали для подальшого розстеження передано до УСБУ в Закарпатській області.
    КПП "Ужгород": Українець намагався вивезти до Словаччини ...комплектуючі до БТР!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору